botox en fillers in leiden door imraan muradin
injectables botox en fillers in leiden door imraan muradin

Botox tegen tandenknarsen

Botox tegen tandenknarsen of kaakklemmen kan enorme verlichting met zich meebrengen. Tandenknarsen, ook wel bruxisme genoemd, is het overmatig gebruikmaken van de tanden en kiezen. Doordat de tanden en kiezen hard over elkaar heen schuiven of op elkaar klemmen ontstaat een knarsend geluid. Knarstanden komt meestal voor wanneer men slaapt. Kaakklemmen komt zowel in de nacht als overdag voor.

Tandenknarsen en kaakklemmen brengen pijnlijke klachten met zich mee. Denk hierbij aan: gevoelige en versleten tanden en kiezen, pijn, slapeloosheid, verdikte en pijnlijke kauwspieren en een onnatuurlijke kaaklijn.

Oorzaak van tandenknarsen

De oorzaak van bruxisme is moeilijk te bepalen. Dit komt omdat er vaak meerdere factoren een rol spelen. Zo kunnen medicatie, slaapproblemen, roken, alcohol- en drugsgebruik bruxisme verergeren. Daarnaast kan een onjuiste beet van het gebit ook zorgen voor overbelaste kaakspieren.

Zowel kinderen als volwassenen kunnen te maken krijgen met tandenknarsen en kaakklemmen. Het nadeel is dat je er zelf vaak niet bewust van bent wanneer je knarstand of je kaken klemt. Gelukkig is het probleem makkelijk op te lossen met botox tegen tandenknarsen en kaaklemmen.

Botox tegen tandenknarsen

Vaak is het bewust worden van het knarsen en klemmen niet voldoende om het probleem te verhelpen. Botox tegen tandenknarsen en klemmen kan een eenvoudig en effectieve oplossing zijn om dit probleem te verhelpen. Tijdens de behandeling worden de kaak- en kauwspieren met botox geïnjecteerd. Dit zorgt ervoor dat de spieren ontspannen. Het gevolg hiervan is dat het kaakklemmen of tandenknarsen stopt. Kaak- en gebitsproblemen kunnen zo verminderd en voorkomen worden.

Doordat de kaakspieren ontspannen kunnen ze minder intensief gebruikt worden. Hierdoor krimpen de kaakspieren weer naar hun natuurlijke formaat en wordt de balans in het gelaat hersteld.

Effect van botox tegen tandenknarsen

Het effect van botox tegen tandenknarsen en kaakklemmen is over het algemeen binnen 6  tot 14 dagen na de behandeling zichtbaar. De kaak- en kauwspieren ontspannen relatief snel. Hierdoor neemt het knarsen en klemmen aanzienlijk af. Het resultaat houdt ongeveer 3 tot 4 maanden aan. Om te voorkomen dat de klachten terugkomen is het raadzaam om de behandeling te herhalen. Hierdoor zal het resultaat steeds langer aanhouden doordat de kaak- en kauwspieren krimpen naar hun natuurlijke formaat.

Prijs botox tandenknarsen

Bekijk hier de prijzen tegen tandenknarsen.

wenkbrauw lift met botox voorbeeld
Botox

Wenkbrauwlift

De wenkbrauwlift met botox zorgt ervoor dat de wenkbrauwen iets hoger gaan staan. Dit geeft weer een frissen en open blik.

Lees verder »
bunnylines botox
Botox

Bunnylines

Wat zijn bunnylines? Bunnylines zijn de rimpels die zich op de neusbrug bevinden. Deze ontstaan tijdens het optrekken van de neus, bijvoorbeeld bij het lachen

Lees verder »
ingevallen slapen botox fillers leiden
Fillers

Ingevallen slapen

Ingevallen slapen komt door volumeverlies in de slapen. Door middel van fillers kunt u de volume weer herstellen. Om zo weer een vollere gezicht te krijgen.

Lees verder »
gummysmile voor en na
Botox

Gummysmile

Een gummysmile is een lach waarbij er veel tandvlees zichtbaar is. Met enkele botox injecties is het mogelijk om dit te verhelpen.

Lees verder »
rokerslijnen botox en fillers
Botox

Rokerslijnen

Rokerslijnen zijn de lijntjes rondom de mond. Welke behandeling het meest geschikt is hangt af van de diepte van de rimpels. Zowel botox als fillers kunnen een oplossing bieden.

Lees verder »
imraan muradin
Botox

Imraan Muradin

Imraan Muradin onderscheid zich door zijn persoonlijke benadering. Door zijn precisie en ervaring weet hij prachtige resultaten te behalen.

Lees verder »