botox en fillers in leiden door imraan muradin
injectables botox en fillers in leiden door imraan muradin

Botox tegen overmatig zweten (hyperhidrosis)

Iedereen zweet, de één meer dan de ander. Wanneer je overmatig zweet kan je daar last van ondervinden. Dit wordt hyperhidrosis genoemd. Hyperhidrosis is goed te behandelen met botox. Tegenwoordig is botox tegen overmatig zweten een veel voorkomende behandeling. Botox is namelijk effectief tegen het zweten van de handen, voeten, oksels en voorhoofd.

Behandeling botox tegen overmatig zweten

Tijdens de behandeling  wordt een kleine hoeveelheid botox ingespoten. Dit gebeurt met een zeer dunne naald in de handenpalmen, voetzolen, oksels of voorhoofd. De behandeling bestaat uit 10 tot 15 prikjes. Soms wordt er gebruik gemaakt van een kleurstof. Hiermee wordt zichtbaar waar u het meeste transpireert. Op deze wijze is duidelijk te zien waar de injecties geplaatst moeten worden.

Botox zorgt ervoor dat de zenuwuiteinden van de zweetklieren geblokkeerd worden. Het gevolg hiervan is dat de zenuwen nu geen zweet meer kunnen produceren. Dit effect blijft 6 tot 9 maanden aanhouden. Daarna groeien er nieuwe zenuwuiteinden aan de zweetklieren. Deze nieuwe zenuwuiteinden maken weer zweet aan. Het advies is dan ook om de behandeling te herhalen zodat de botox zich kan opbouwen. Het effect van een vervolgbehandeling houdt 6 tot 12 maanden aan.

In principe  wordt de behandeling niet als pijnlijk ervaren. Dit komt doordat we gebruik maken van zeer dunne naalden die u nauwelijks voelt. Daarom is het doorgaans niet nodig om pijnstilling of verdoving toe te passen. Het is overigens ook mogelijk om de voor de behandeling de huid in te smeren met een verdovingscrème.  

De behandeling op zich duurt niet meer dan 15 minuten. Na de behandeling kan u uw dagelijkse bezigheden weer hervatten. Na 2 dagen mag u weer deodorant gebruiken.

Het resultaat van botox tegen zweten

Binnen 1 week zal u merken dat u minder zweet. Uit onderzoek blijkt dat na 1 week de zweetproductie met ongeveer  83% zal zijn afgenomen, soms zelfs voor 95%.  Na verloop van tijd zullen de effecten van de behandeling afnemen. Dan is het mogelijk om de behandeling te herhalen.

fillers rokerslijntjes leiden leiderdorp katwijk noordwijk oegstgeest warmond
Fillers

Fillers rokerslijnen

Rokerslijntjes zijn goed te behandelen met fillers. Door de lijntjes met fillers op te vullen worden deze minder diep en opvallend.

Lees verder »
Botox voorhoofd voor en na
Botox

Botox voorhoofd

Voorhoofdrimpels kunnen behandeld worden met botox in de voorhoofd Bestaande lijnen worden minder zichtbaar, en nieuwe rimpels voorkomen.

Lees verder »
rokerslijnen botox en fillers
Botox

Rokerslijnen

Rokerslijnen zijn de lijntjes rondom de mond. Welke behandeling het meest geschikt is hangt af van de diepte van de rimpels. Zowel botox als fillers kunnen een oplossing bieden.

Lees verder »
fillers in leiden leiderdorp katwijk noordwijk oegstgeest warmond
Fillers

fillers leiden

Fillers in Leiden door dokter Imraan Muradin. Imraan staat bekend om zijn zachte hand en mooie resultaten. Boek online uw filler behandeling.

Lees verder »
Radiesse huidverbetering leiden leiderdorp katwijk noordwijk oegstgeest warmond
Huidverbetering

Radiesse

Hoe werkt Radiesse? Radiesse is een injecteerbare filler die het volume in het gezicht herstelt en de huid weer steviger maakt. Daarnaast stimuleert het de

Lees verder »
botox kaken kaakklemmen tandenknarsen
Botox

kaken

Bruxisme (tandenknarsen, kaakklemmen) komt vaak voor bij te sterke kaakspieren. Door middel van botox in de kaken kunnen deze ontspannen.

Lees verder »