botox en fillers in leiden door imraan muradin
injectables botox en fillers in leiden door imraan muradin

Botox tegen overmatig zweten (hyperhidrosis)

Iedereen zweet, de één meer dan de ander. Wanneer je overmatig zweet kan je daar last van ondervinden. Dit wordt hyperhidrosis genoemd. Hyperhidrosis is goed te behandelen met botox. Tegenwoordig is botox tegen overmatig zweten een veel voorkomende behandeling. Botox is namelijk effectief tegen het zweten van de handen, voeten, oksels en voorhoofd.

Behandeling botox tegen overmatig zweten

Tijdens de behandeling  wordt een kleine hoeveelheid botox ingespoten. Dit gebeurt met een zeer dunne naald in de handenpalmen, voetzolen, oksels of voorhoofd. De behandeling bestaat uit 10 tot 15 prikjes. Soms wordt er gebruik gemaakt van een kleurstof. Hiermee wordt zichtbaar waar u het meeste transpireert. Op deze wijze is duidelijk te zien waar de injecties geplaatst moeten worden.

Botox zorgt ervoor dat de zenuwuiteinden van de zweetklieren geblokkeerd worden. Het gevolg hiervan is dat de zenuwen nu geen zweet meer kunnen produceren. Dit effect blijft 6 tot 9 maanden aanhouden. Daarna groeien er nieuwe zenuwuiteinden aan de zweetklieren. Deze nieuwe zenuwuiteinden maken weer zweet aan. Het advies is dan ook om de behandeling te herhalen zodat de botox zich kan opbouwen. Het effect van een vervolgbehandeling houdt 6 tot 12 maanden aan.

In principe  wordt de behandeling niet als pijnlijk ervaren. Dit komt doordat we gebruik maken van zeer dunne naalden die u nauwelijks voelt. Daarom is het doorgaans niet nodig om pijnstilling of verdoving toe te passen. Het is overigens ook mogelijk om de voor de behandeling de huid in te smeren met een verdovingscrème.  

De behandeling op zich duurt niet meer dan 15 minuten. Na de behandeling kan u uw dagelijkse bezigheden weer hervatten. Na 2 dagen mag u weer deodorant gebruiken.

Het resultaat van botox tegen zweten

Binnen 1 week zal u merken dat u minder zweet. Uit onderzoek blijkt dat na 1 week de zweetproductie met ongeveer  83% zal zijn afgenomen, soms zelfs voor 95%.  Na verloop van tijd zullen de effecten van de behandeling afnemen. Dan is het mogelijk om de behandeling te herhalen.

gummysmile voor en na
Botox

Gummysmile

Een gummysmile is een lach waarbij er veel tandvlees zichtbaar is. Met enkele botox injecties is het mogelijk om dit te verhelpen.

Lees verder »
fillers in de wangen leiden leiderdorp katwijk noordwijk oegstgeest warmond
Fillers

fillers wangen

Ingevallen of hangende wangen kunnen u ouder doen lijken. Met behulp van fillers in de wangen is het mogelijk om de wangen meer volume te geven.

Lees verder »
Resultaat rimpels wang Viscoderm door Imraan Muradin kliniek Vinci
Huidverbetering

Viscoderm

Viscoderm Hydrobooster is een behandeling op basis van pure hyaluronzuur. Het geeft een diepe hydratatie van de huid en verminderd lijntjes en rimpels. Door de

Lees verder »
botox herhalen
Botox

botox herhalen

Hoevaak moet je botox herhalen? Bij de eerste keer blijft botox ongeveer 3-4 maanden aanhouden. Doe je het vaker dan blijft het tot 4-6 maanden.

Lees verder »
Botox

Geschiedenis van botox

Wie heeft botox ontdekt? Clostridium botulinum werd voor het eerst ontdekt door de Belgische wetenschapper Emile Pierre van Ermengem na een botulisme-uitbraak in België. In

Lees verder »
rokerslijnen botox en fillers
Botox

Rokerslijnen

Rokerslijnen zijn de lijntjes rondom de mond. Welke behandeling het meest geschikt is hangt af van de diepte van de rimpels. Zowel botox als fillers kunnen een oplossing bieden.

Lees verder »
kaaklijn fillers voor en na
Fillers

Fillers kaaklijn

De kaaklijn en kin zijn de bouwstenen van het gezicht. Met fillers in de kin of kaaklijn is het mogelijk om de contouren te verscherpen en versterken.

Lees verder »