Botox tegen overmatig zweten (hyperhidrosis)

botox tegen zweten in de oksels

Iedereen zweet, de één meer dan de ander. Wanneer je overmatig zweet kan je daar last van ondervinden. Dit wordt hyperhidrosis genoemd. Hyperhidrosis is goed te behandelen met botox. Tegenwoordig is botox tegen overmatig zweten een veel voorkomende behandeling. Botox is namelijk effectief tegen het zweten van de handen, voeten, oksels en voorhoofd.

@botoxenfillers Botox zorgt ervoor dat de zweetklieren niet teveel prikkels krijgen van de zenuwen. Deze zenuwen geven een signaal aan de zweetklieren om zweet te produceren. Bijvoorbeeld bij het sporten als het lichaam opwarmt. Dit doet het lichaam om zo snel mogelijk af te koelen. Bij mensen die last hebben van hyperhidrosis doet je lichaam dit ook bij minder zware taken of bij een stressvolle situatie. #botox #beauty #fillers #skincare #filler #juvederm #antiaging #lips #aesthetics #lipfiller #estetica #plasticsurgery #dysport #microneedling #prp #dermalfillers #restylane #laser #medspa #acidohialuronico #injectables #aesthetic #facial #skin #lipfillers #harmonizacaofacial #fyp #toxinabotulinica #beleza #esteticafacial ♬ Pieces (Solo Piano Version) – Danilo Stankovic

Behandeling botox tegen overmatig zweten

Tijdens de behandeling  wordt een kleine hoeveelheid botox ingespoten. Dit gebeurt met een zeer dunne naald in de handenpalmen, voetzolen, oksels of voorhoofd. De behandeling bestaat uit 10 tot 15 prikjes. Soms wordt er gebruik gemaakt van een kleurstof. Hiermee wordt zichtbaar waar u het meeste transpireert. Op deze wijze is duidelijk te zien waar de injecties geplaatst moeten worden.

Botox zorgt ervoor dat de zenuwuiteinden van de zweetklieren geblokkeerd worden. Het gevolg hiervan is dat de zenuwen nu geen zweet meer kunnen produceren. Dit effect blijft 6 tot 9 maanden aanhouden. Daarna groeien er nieuwe zenuwuiteinden aan de zweetklieren. Deze nieuwe zenuwuiteinden maken weer zweet aan. Het advies is dan ook om de behandeling te herhalen zodat de botox zich kan opbouwen. Het effect van een vervolgbehandeling houdt 6 tot 12 maanden aan.

In principe  wordt de behandeling niet als pijnlijk ervaren. Dit komt doordat we gebruik maken van zeer dunne naalden die u nauwelijks voelt. Daarom is het doorgaans niet nodig om pijnstilling of verdoving toe te passen. Het is overigens ook mogelijk om de voor de behandeling de huid in te smeren met een verdovingscrème.  

De behandeling op zich duurt niet meer dan 15 minuten. Na de behandeling kan u uw dagelijkse bezigheden weer hervatten. Na 2 dagen mag u weer deodorant gebruiken.

Het resultaat van botox tegen zweten

Binnen 1 week zal u merken dat u minder zweet. Uit onderzoek blijkt dat na 1 week de zweetproductie met ongeveer  83% zal zijn afgenomen, soms zelfs voor 95%.  Na verloop van tijd zullen de effecten van de behandeling afnemen. Dan is het mogelijk om de behandeling te herhalen.

Bij Kliniek Vinci benadrukken we met subtiele aanpassingen jouw eigen schoonheid, voor een natuurlijk stralend resultaat.

1
JAAR ERVARING
1
INGREPEN
1 %
BEOORDELING

Ontdek de kunst van natuurlijke schoonheid.

Stap in de wereld van tijdloze elegantie. Maak een afspraak en beleef vernieuwde schoonheid.

BLOG & NIEUWs

Meer informatie over Botox & Fillers