polynucleotide

Polynucleotide: Revitaliseer je huid van binnenuit.

Ontdek de opkomende trend van polynucleotide behandelingen, een favoriet in Azië, voor een egale en stralende huid! In deze blog duiken we dieper in de wereld van polynucleotides, van hun oorsprong tot hun opmerkelijke vermogen om de huid te egaliseren en oneffenheden te herstellen.

Wat zijn polynucleotiden?

Polynucleotiden, afkomstig van zalm, vormen een uiterst waardevolle bron voor het bevorderen van een gezonde huid. Deze unieke stofjes, gewonnen uit het DNA van zalm, bevatten essentiële voedingsstoffen die actief de groei van fibroblasten, de celtypen verantwoordelijk voor de productie van collageen, stimuleren. Dankzij deze natuurlijke herkomst zijn polynucleotiden rijk aan voedingsstoffen die perfect aansluiten op de behoeften van onze huid. Hierdoor bieden polynucleotiden een uitzonderlijk effectieve en veilige manier om de collageenproductie te stimuleren en de huid te revitaliseren.

Hoe werken polynucleotiden?

Polynucleotiden werken door de activiteit van fibroblasten te stimuleren. Fibroblasten zijn essentiële cellen die verantwoordelijk zijn voor het aanmaken van collageen en elastine, twee cruciale eiwitten die de stevigheid en elasticiteit van onze huid bepalen. Wanneer polynucleotiden worden aangebracht, stimuleren ze deze fibroblasten om meer collageen en elastine te produceren. Dit resulteert in een stevigere huid, vermindering van rimpels en een algehele verbetering van de huidtextuur.

Voor wie is een polynucleotide behandeling geschikt?

Polynucleotide behandelingen zijn ideaal voor mensen met huidproblemen zoals ontstekingen, littekens, verslapping en een oneffen teint. Deze behandeling kan helpen om de huid te verzachten, te verjongen en weer een gezonde uitstraling te geven.

Wat voor resultaten geeft een polynucleotide behandeling?

Na een polynucleotide behandeling kun je een opvallende verbetering van de huid ervaren. Naast het voelbaar zachter en soepeler worden van de huid, wordt ook de teint merkbaar egaler. Fijne lijntjes en littekens kunnen zichtbaar verminderen, waardoor je huid er gladder en jeugdiger uitziet. Bovendien wordt de natuurlijke glans van je huid verbeterd, waardoor je een gezonde en stralende uitstraling krijgt die van binnenuit lijkt te komen.

Hoe vaak een behandeling?

Voor optimale resultaten wordt het aanbevolen om een kuur van twee of drie behandelingen te volgen, met tussenpozen van ongeveer een maand. Na deze initiële kuur kan een onderhoudsbehandeling om de vier tot zes maanden worden overwogen om de behaalde resultaten te behouden. Als je huid al in een betere conditie verkeert, kan een behandeling eens in de zes maanden voldoende zijn. Dit helpt om de verbeterde huidconditie te behouden en een langdurig resultaat te garanderen.

Wanneer zie ik effect van een polynucleotide behandeling?

Na slechts enkele dagen kan je al verbeteringen opmerken in de conditie van je huid. De resultaten worden geleidelijk beter naarmate de huid zichzelf regenereert en collageen wordt aangemaakt.

Hoelang effect van een polynucleotide behandeling?

Het effect van een behandeling kan variëren, maar met een initiële kuur gevolgd door onderhoudsbehandelingen kan het effect tot wel een jaar zichtbaar blijven. Bij een eenmalige behandeling kan het effect ongeveer vier tot zes maanden aanhouden.

Nadelen van polynucleotide behandeling?

Net als bij andere cosmetische behandelingen kunnen er bijwerkingen optreden, zoals roodheid, blauwe plekken en lichte irritatie. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en van voorbijgaande aard.

Voor wie is het niet geschikt?

Mensen met een allergie voor vis moeten voorzichtig zijn met polynucleotide behandelingen, aangezien ze afgeleid zijn van zalm-DNA. Het is belangrijk om dit te bespreken met je behandelend arts voordat je een behandeling ondergaat.

Wat is het verschil tussen hyaluronzuur skinboosters en polynucleotide skinboosters?

Hoewel beide skinboosters worden gebruikt om de huid te verbeteren, zijn er enkele verschillen tussen hyaluronzuur en polynucleotide. Hyaluronzuur skinboosters (Profhilo, Viscoderm, Revive) zijn voornamelijk gericht op hydratatie en als gevolg daarvan het verstevigen. Terwijl polynucleotide skinboosters dit zonder omweg doen, door direct de cellen te triggeren. Daarnaast helpen ze ook bij het egaliseren van de huidskleur en het verminderen van littekens.

Wat zegt de wetenschap over polynucleotide?

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat polynucleotides effectief zijn in het stimuleren van de collageen productie en het verbeteren van de algehele huidconditie. Klinische studies hebben positieve resultaten aangetoond bij patiënten met verschillende huidproblemen, waardoor polynucleotide behandelingen een veelbelovende optie zijn voor huidverjonging.

Resultaten polynucleotide behandeling

polynucleotide-PDRN-before-after

Gratis intake.

Bij onze kliniek bieden we gratis intakegesprekken aan. Tijdens dit consult kun je met een van onze experts bespreken of een polynucleotide behandeling geschikt is voor jou. Het is een geweldige kans om al je vragen te stellen en je huidverzorgingsdoelen te bespreken. Boek vandaag nog je gratis intake en ontdek hoe polynucleotide behandelingen jou kunnen helpen om je huid te verjongen en te revitaliseren.

Polynucleotide behandelingen: antwoorden op 7 veelgestelde vragen.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van polynucleotide behandelingen voor de huid?

Polynucleotide behandelingen kunnen de huidtextuur verbeteren, fijne lijntjes verminderen, littekens vervagen, de teint egaliseren en de huid een stralende uitstraling geven.

Zijn polynucleotide behandelingen pijnlijk?

Over het algemeen worden polynucleotide behandelingen goed verdragen en veroorzaken ze weinig tot geen pijn. Afhankelijk van de gevoeligheid van de huid kan lichte ongemak of een tintelend gevoel worden ervaren tijdens de behandeling.

Hoe lang duurt een polynucleotide behandelingssessie gemiddeld?

De behandeling zelf neemt niet meer tijd in dan 1-2 minuten.

Kunnen polynucleotide behandelingen helpen bij het verminderen van acne littekens?

Ja, polynucleotide behandelingen kunnen helpen bij het verminderen van acne littekens door de huid te regenereren en het collageenherstel te bevorderen.

Zijn polynucleotide behandelingen geschikt voor alle huidtypen?

Over het algemeen zijn polynucleotide behandelingen geschikt voor verschillende huidtypen, maar het is belangrijk om een gekwalificeerde professional te raadplegen voor een gepersonaliseerd advies op basis van uw specifieke huidconditie.

Hoe verhouden polynucleotide behandelingen zich tot andere populaire huidverjongingsmethoden, zoals microdermabrasie of chemische peelings?

Polynucleotide behandelingen richten zich op het verbeteren van de huidkwaliteit door de natuurlijke regeneratieprocessen van de huid te stimuleren, terwijl microdermabrasie en chemische peelings zich richten op het verwijderen van oppervlakkige huidlagen.

Zijn er gevallen waarin polynucleotide behandelingen niet worden aanbevolen?

De behandelingen worden over het algemeen niet aanbevolen voor zwangere vrouwen, mensen met een actieve huidinfectie, ernstige huidaandoeningen of allergieën voor de gebruikte ingrediënten.

Referenties

Bartoletti E, Cavallini M, Maioli L, Massirone A, Palmieri IP, Papagni M et al. “Introduction to Polynucleotides Highly Purified Technology.” Aesthetic Medicine. 2020 Oct-Dec; Vol.7(1):43-47.

Collangelo MT, Govoni P, Beletti S, Squadrito F, Guizzardi S, Galli C. “Polynucleotide biogel enhances tissue repair, matrix deposition, and organization.” J. of Biological Regulators & Homeostatic Agents. 2021; Vol.35(1):355-362.

Cavallini M, Bartoletti E, Maioli L, Massirone A, Palmieri IP, Papagni M et al. “Consensus report on the use of PN-HPT (polynucleotides highly purified technology) in aesthetic medicine.” J Cosmet Dermatol. 2021 Mar. 20(3):922-928. doi: 10.11.11/jocd.13679. Epub 2020 Sept. 21. PMID: 32799391; PMCID: PMC7984045.

Cavallini M, Papagni M. “Long Chain Polynucleotides Gel and Skin Biorevitalization.” International Journal of Plastic Dermatology-ISPLAD. 2007; 3(3):27-32.

Massirone A. “Polynucleotides Highly Purified Technology and the face skin, a history of innovative skin priming.” Aesthetic Medicine. 2021 Jan-Mar; Vol.7(1):25-40.

Ontdek de kunst van een natuurlijk resultaat bij Kliniek Vinci.

Ontdek een unieke combinatie van esthetiek en expertise. Maak een afspraak en ervaar de harmonie tussen innovatieve behandelingen en artistiek vakmanschap.

Lees meer over onze behandelingen

Hyaluronzuur fillers

Hyaluronzuur fillers

Ontdek alles over hyaluronzuur fillers: werking, voordelen en behandelingen. Krijg een jeugdige uitstraling met fillers.

liquid facelift met fillers

Liquid Facelift

In essentie is een liquid facelift niets anders dan het gebruik van normale fillers, maar dan toegepast op meerdere gebieden tegelijkertijd.

Botox na slapen

Veilig slapen na Botox

Ontdek waarom het veilig is om te slapen na een Botox behandeling bij Vinci. Leer meer over de juiste nazorg voor optimale resultaten.

De populairste Botox merken

De populairste Botox merken

Ontdek welk Botox merk het beste bij jou past in deze uitgebreide vergelijkende gids. Leer over de voordelen, verschillen en beste keuzes voor jouw jeugdige uitstraling in 2024.

Styalage Filler

Stylage filler

Stylage filler is op basis van cross-linked hyaluronzuur en een mannitol gemaakt. Deze combinatie zorgt voor een natuurlijk ogend resultaat.

PRP , Plaatjes Rijke Plasma , Plasma Rich Platelets

PRP behandeling

PRP (plaatjes rijk plasma) behandeling tegen haarverlies en huidveroudering. Leer hoe PRP werkt en wat je kunt verwachten bij Kliniek Vinci.