botox en fillers in leiden door imraan muradin
injectables botox en fillers in leiden door imraan muradin

Fillers in Leiden

Waarom fillers?

Naarmate we ouder worden neemt de elasticiteit en veerkracht van de huid af. Dit heeft vaak te maken met een combinatie van meerdere factoren:

  • Afname van de hoeveelheid hyaluronzuur in het bindweefsel.  
  • Vermindering  van collageen en elastine in de huid. 
  • Slinken van de volume in het gezicht.
  • Veranderingen van de onderliggende botstructuren. 
  • Opstapeling van zonneschade. 

Dit heeft als gevolg dat er rimpeltjes en lijnen in het gezicht zichtbaar worden. Bijvoorbeeld een diepe neuslippenplooi en opvallende marionettelijnen. 

Wat zijn fillers?

Fillers kunnen helpen om de rimpels en afgenomen volume in het gezicht weer op te vullen. Fillers bestaan uit hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een natuurlijke stofje wat bij iedereen aanwezig is in de huid en het bindweefsel. Het helpt de huid stevig en gehydrateerd te houden. Hyaluronzuur kan 1000x zijn eigen gewicht in water vasthouden. Dit is ook hetgeen wat voor volume zorgt. 

Door de jaren heen kan het hyaluronzuur gehalte in de huid verminderen. Waardoor bepaalde gebieden in onze gezicht inzakken, of beter gezegd; volume verliezen. Door middel van fillers krijgen deze gebieden weer hun volume terug zoals voorheen. De effecten van fillers zijn tijdelijk en houden ongeveer 8-12 maanden aan voordat het lichaam de deeltjes geleidelijk en op natuurlijke wijze opneemt.

Hoe gaat een fillers behandeling?

Filler kunnen op meerdere manier worden geïnjecteerd, middels naald of canule. Canules zijn stompe naalden die als het ware glijden tussen de huidlagen door, de voordeel hiervan is dat het de behandeling aangenamer maakt en de kans op blauwe plekken verminderd. Nadeel is dat het technisch uitdagender is voor de behandelaar. Dit is ook een van de redenen dat we alleen werken met toegewijde artsen. 

Fillers in Leiden

Welke gebieden kunnen met fillers behandeld worden?

De mogelijkheden met fillers zijn wat uitgebreider dan met botox. Dit komt omdat fillers in vrijwel elk gebied en diepte geïnjecteerd kan worden. Dit maken filler behandelingen echter ook technisch uitdagend waarbij het van essentieel belang is de behandeling uit te laten voeren door ervaren artsen. 

De meest bekende behandeling is natuurlijk de lipfiller, echter zijn er tal van gebieden waar fillers toegepast kunnen worden. Bij Vinci gaan we voor een subtiele resultaat, hierbij maken we gebruikt van speciale technieken waarbij vaak meerdere gebieden kunnen worden behandeld met slechts 1 ML. 

U bent altijd welkom om een keer langs te komen en te samen te bekijken wat er mogelijk is. 

Filler behandelingen in Leiden

De gebieden aan de zijkant van de voorhoofd worden de slapen genoemd. Bij het ouder worden kunnen deze gebieden dieper worden, waardoor de huid rondom de ogen ook gaan zakken. Door de slapen op te vullen krijgt het gezicht weer een mooie ronde contour.

Diepe traangoten geven een permanente vermoeide blik door middel van fillers kunnen deze ingevallen gebieden weer opgevuld worden en geeft dit direct een uitgerust blik en fris resultaat.

De belangrijkste onderdelen van een jeugdige gezicht zijn de jukbeenderen. Naar mate de leeftijd vordert worden deze vlakker en minder prominent, dit zorgt voor het slapper worden van de huid in de wangen en verminderde volume in het gezicht. Door middel van fillers is het mogelijk om de jukbeenderen weer naar voren te brengen en zo het gezicht een liftend effect te geven.

Ingevallen of slappe wangen kunnen ontstaan door leeftijd, maar ook door veel gewicht te verliezen. Dit geeft een verouderend effect en er kunnen lijnen en plooien ontstaan in het gezicht. Door het volume weer te herstellen in de wangen geeft dit een jeugdig effect, en verzacht de lijnen in het gezicht.

De lijntjes die naast de neus lopen naar de mondhoeken toe kunnen als zeer vervelend ervaren worden. Dit komt mede doordat dit plooien zijn die centraal in het gezicht staan. Er zijn meerdere technieken om deze lijnen aan te pakken, door middel van de lijn direct op te vullen of door de volume in de wangen weer te herstellen. 

Deze lijntjes ontstaan door een combinatie van het dunner worden van de huid rondom de lippen en overactieve spiertjes rondom de lippen. Zijn deze lijnen nog niet diep dan kunnen deze eventueel met botox worden behandeld, bij diepere lijnen is het raadzamer om dit gebied te behandelen met fillers.

Volle lippen staan voor natuurlijke schoonheid. In de loop van de tijd kunnen lippen hun volume en contour verliezen, waardoor ze smaller worden en vorm verliezen. Fillers maken het mogelijk om de lippen meer volume, stevigheid en vorm te geven. Belangrijk is het om de lippen in verhouding te houden met het gezicht voor een natuurlijk resultaat.

De marionetlijnen zijn de lijnen die vanuit de mondhoeken naar beneden lopen. Vaak gaat dit samen met mondhoeken die naar beneden staan, wat een verdrietig of een strenge indruk geeft. Door middel van fillers zijn de lijnen goed te behandelen, hierdoor worden de lijnen zachter en geeft dit een jeugdig effect.  

Een strakke kaaklijn straalt jeugdigheid uit en geeft een krachtige uitstraling. Wat invloed heeft op het hele gezicht. Naarmate we ouder worden verliest de kaaklijn definitie wat een verouderend effect heeft op het gezicht. Door middel van een filler behandeling kunnen de contouren van de kaaklijn gedefinieerd worden, wat een strakke en scherpe kaaklijn creëert.

De kin speelt een belangrijk rol in het balanceren van het gezicht. De vorm van de kin creëert samen met de kaaklijnen de contour van de onderrand van het gezicht. Door de kin te behandelen met een filler krijgt de kin extra projectie en een elegantere vorm passend bij het gezicht.

TEOXANE, BELOTERO, Juvéderm, STYLAGE

Prijzen fillers in Leiden

PRijzen voor 1 ML

FAQ Fillers in Leiden

Hier vind u antwoorden op de meest gestelde vragen over fillers.

Hoe lang blijven fillers zitten?

Dit hangt af van veel factoren, waaronder het behandelingsgebied, de injectietechniek, type filler  en het metabolisme van de patiënt. Omdat ieder persoon anders is bekijken we eerst wat de beste behandelmethode en welke type filler het best bij u past. In het algemeen blijven fillers tussen de 8-12 maanden effect houden.

Kunnen fillers worden verwijderd?

Hyaluronzuur fillers kunnen snel worden opgelost met behulp van een enzym dat bekend staat als hyaluronidase. Met een paar injecties kunnen fillers snel opgelost worden.

Stimuleren fillers collageen?

De hoofdingrediënt van fillers is hyaluronzuur. Verschillende onderzoeken suggereren dat hyaluronzuur ook de vorming van collageen stimuleerd.

Waar kunnen fillers worden gebruikt?

Fillers kunnen gebruikt worden om gebieden met verloren volume in het gezicht te herstellen die optreden naarmate we ouder worden. Strategische  plaatsing van fillers kan het gezicht op natuurlijke wijze liften en ondersteunen zonder dat een chirurgische ingreep nodig is.

Welke filler geschikt is voor mij?

Verschillende fillers bereiken verschillende resultaten. Tijdens uw eerste consult met een van onze artsen bespreken we een persoonlijk behandelplan.

Hoe snel zal ik resultaten opmerken?

U zult meteen verschil zien. Gedurende de behandeling treed er ook wat zwelling op, deze zwelling zal in de loop van de dagen afnemen. Daarnaast duurt het ongeveer 2-4 weken voordat u het eindresultaat ziet. 

Zijn fillers pijnlijk?

Veel mensen vinden hun ingreep comfortabeler dan verwacht, daarnaast werken we met fillers waarin verdoving zit verwerkt. Gevoelige gebieden zoals de lippen worden eerste worden eerst verdooft.

Wat is het verschil tussen filler en botuline?

Beide behandelingen omvatten injecties, maar botox ontspant de spierbeweging die rimpels veroorzaken, terwijl fillers volume geven aan het gezicht. Soms zijn deze behandelingen effectiever in combinatie.