botox wenkbrauwlift

Botox wenkbrauwlift

Wat is een wenkbrauwlift met botox?

Een wenkbrauwlift is een relatief kleine behandeling. Door middel van botox worden de spieren (de musculis orbicularis oculi) uitschakeld die de wenkbrauwen omlaag trekken. Als gevolg hiervan gaan de wenkbrauwen iets hoger staan, hierbij gaat het om enkele millimeters. Waarbij het met name gaat om de zijkanten van de wenkbrauwen. De m. orbicularis oculi is ook verantwoordelijk voor de kraaienpootjes, dit maakt het een ideale behandeling om te combineren met de kraaienpootjes behandeling.

Hoe werkt een botox wenkbrauwlift

Wat belangrijk is om in je achterhoofd te houden is; dat botox spieren doet ontspannen. Om de wenkbrauw te liften, is het dus nodig om de spieren die de wenkbrauw omlaag trekken te ontspannen (zie foto).

Door de musculis orbicularis oculi te ontspannen, wordt de opwaartse trekkracht van de spieren die de wenkbrauwen omhoog bewegen, zoals de voorhoofdsspier (musculus frontalis), dominant. Dit leidt tot een subtiele, natuurlijke lift van de wenkbrauwen, waardoor de blik wordt geopend en een jeugdiger, meer uitgeruste uitstraling ontstaat. Het beheerste gebruik van botox in deze context is gericht op het bereiken van een evenwichtige, verjongende uitstraling zonder dat het gezicht zijn natuurlijke expressiviteit verliest.

Hoe ontstaan hangende wenkbrauwen?

Het hangen van wenkbrauwen kan het gevolg zijn van diverse factoren die niet alleen met veroudering te maken hebben. Onderliggende oorzaken omvatten een afname van huidelasticiteit, genetische aanleg, herhaalde spieractiviteit zoals fronsen, blootstelling aan zonlicht en levensstijlfactoren zoals roken. Daarnaast speelt de botstructuur van het gezicht ook een rol veranderingen hierin kunnen bijdragen aan het zakken van de wenkbrauwen. Een verminderde botdichtheid en volumeverlies kunnen resulteren in een minder stevige basis voor de huid en spieren, waardoor de wenkbrauwen neigen naar een lager punt op het gezicht.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Door middel van 2 tot 4 injecties, strategisch geplaatst net onder de wenkbrauwen, worden specifieke spieren ontspannen. Deze aanpak voorkomt niet alleen verdere verslapping van de wenkbrauwen, maar zorgt ook voor een liftend effect.

Direct na de behandeling, die kort en vrijwel pijnloos is, zult u na enkele dagen de resultaten beginnen te merken. De wenkbrauwen vertonen een natuurlijke lift en blijven gedurende enkele maanden in deze verbeterde positie. Net als bij andere botox behandelingen zal na verloop van tijd de werking van de botox verminderen, en na ongeveer 3 tot 6 maanden kan een vervolgbehandeling worden overwogen om het gewenste resultaat te behouden.

Resultaat na een botox wenkbrauwlift behandeling

Wanneer zie ik resultaten na een botox wenkbrauwlift?

Je kunt resultaten verwachten na enkele dagen na de behandeling. De wenkbrauwen zullen een geleidelijke en natuurlijke lift laten zien. Eindresultaat is meestal na 2 weken.

Hoe lang duurt een botox wenkbrauwlift behandeling?

De behandeling zelf duurt meestal enkele seconden.

Hoelang houdt het effect van een botox wenkbrauwlift aan?

De resultaten van een botox wenkbrauwlift zijn tijdelijk en blijven meestal tussen de 3 en 6 maanden zichtbaar. Na deze periode kan een vervolgbehandeling worden overwogen.

Is een botox wenkbrauwlift pijnlijk?

Over het algemeen wordt de behandeling als vrijwel pijnloos ervaren. Sommige mensen kunnen een lichte prikkeling voelen op de injectieplaatsen.

Zijn er bijwerkingen van een botox wenkbrauwlift?

Mogelijke bijwerkingen zijn lichte zwelling, roodheid of blauwe plekken op de injectieplaatsen, maar deze verdwijnen meestal snel.

Voor wie is een botox wenkbrauwlift geschikt?

Een botox wenkbrauwlift is geschikt voor mensen die milde tot gematigde hangende wenkbrauwen willen aanpakken zonder een chirurgische ingreep te ondergaan.

Wat zijn de prijzen voor een wenkbrauwlift?

Bekijk hier onze botox prijzen. Wilt u een afspraak inplannen, dat kan gemakkelijk online.

Ontdek de kunst van een natuurlijk resultaat bij Kliniek Vinci.

Ontdek een unieke combinatie van esthetiek en expertise. Maak een afspraak en ervaar de harmonie tussen innovatieve behandelingen en artistiek vakmanschap.

Lees meer over onze behandelingen

Hyaluronzuur fillers

Hyaluronzuur fillers

Ontdek alles over hyaluronzuur fillers: werking, voordelen en behandelingen. Krijg een jeugdige uitstraling met fillers.

liquid facelift met fillers

Liquid Facelift

In essentie is een liquid facelift niets anders dan het gebruik van normale fillers, maar dan toegepast op meerdere gebieden tegelijkertijd.

Botox na slapen

Veilig slapen na Botox

Ontdek waarom het veilig is om te slapen na een Botox behandeling bij Vinci. Leer meer over de juiste nazorg voor optimale resultaten.

De populairste Botox merken

De populairste Botox merken

Ontdek welk Botox merk het beste bij jou past in deze uitgebreide vergelijkende gids. Leer over de voordelen, verschillen en beste keuzes voor jouw jeugdige uitstraling in 2024.

Styalage Filler

Stylage filler

Stylage filler is op basis van cross-linked hyaluronzuur en een mannitol gemaakt. Deze combinatie zorgt voor een natuurlijk ogend resultaat.