Botox fronsrimpels

botox frons fronsrimpel

Wat zijn fronsrimpels?

De bekende fronsrimpels zijn vaak een grote ergernis bij veel mensen, dat is de reden dat botox voor de frons een populaire behandeling is. Fronsrimpels geven een geïrriteerde indruk in het gezicht, “kijk niet zo boos” is een bekende uitspraak die mensen met sterke fronsspieren vaak horen. Deze fronsrimpels worden veroorzaakt door overactiviteit van de onderliggende spieren (net zoals bij de voorhoofdrimpels en kraaienpootjes). Deze fronsspieren zorgen niet alleen voor rimpels, ze geven ook een drukkend gevoel. Als gevolg van deze drukkend gevoel kunt u hoofdpijn krijgen.

De frons, een complex aan spieren.

De frons, dat zich tussen de wenkbrauwen bevindt, ontstaat door de samenwerking van verschillende spieren die gezichtsuitdrukkingen beheersen.

De musculus frontalis spant zich uit over het voorhoofd en maakt het optrekken van de wenkbrauwen mogelijk, wat vaak wordt geassocieerd met expressies van verbazing. De musculus corrugator supercilii bevindt zich tussen de wenkbrauwen en trekt deze naar beneden, wat fronsrimpels veroorzaakt en expressies van zorgen, concentratie of boosheid uitdrukt. Zowel de musculus procerus, onder de musculus corrugator, als de musculus depressor supercilii ondersteunen bij het vormen van fronsrimpels.

Om het nog ingewikkelder te maken lopen deze spieren bij iedereen weer anders. Hierbij is het dus belangrijk dat de arts dit weet te herkennen en de juiste plekken injecteert.

Overactieve fronsspieren

Soms worden de spieren tussen je wenkbrauwen te sterk en gespannen, wat we hypertrofie noemen. Dit veroorzaakt een blijvende fronsrimpel die, na verloop van tijd, zelfs zichtbaar blijft als je gezicht ontspannen is. Hypertrofie van deze spieren kan verschillende oorzaken hebben, zoals genetica, vaak fronsen, of langdurige stress. Die opvallende fronsrimpel kan niet alleen als storend worden ervaren, maar ook lichamelijk ongemak en soms zelfs hoofdpijn veroorzaken.

Hoofdpijn door sterke fronsspieren

Als de spieren tussen je wenkbrauwen constant gespannen zijn, kan dit hoofdpijn veroorzaken, vooral in het voorhoofd. Dit gebeurt omdat de spanning zich verspreidt naar de spieren rondom, waaronder die op het voorhoofd. Mensen met erg actieve fronsspieren kunnen last krijgen van spanningshoofdpijn door deze voortdurende spierspanning. Een mogelijke oplossing is het gebruik van botox, wat kan helpen om de overmatige activiteit van de fronsspieren te verminderen en daarmee de hoofdpijn te verlichten.

Hoe kan je fronsrimpels voorkomen?

1. Vermijd blootstelling aan de zon, dit zorgt er namelijk voor dat u door het zonlicht uw frons automatisch aanspant.
⁣⁣⁣2. Stop met roken. Roken zorgt er namelijk voor dat uw huid stevigheid en elasticiteit verlies.⁣⁣⁣
⁣⁣⁣3. Goede voeding en veel water drinken houdt uw huid goed gehydrateerd en soepel (vermijd teveel koffie en thee).⁣⁣⁣
⁣⁣⁣4. Goede huidverzorging, zorg ervoor dat de huid elke ochtend en avond gereinigd wordt en gebruik een goede vochtinbrengende crème.⁣⁣⁣
⁣⁣⁣5. Vermijd langdurig schermgebruik, dit zorgt er namelijk vaak voor dat u uw frons ongemerkt aanspant.

Hoe behandel je de fronsrimpels met botox?⁣⁣⁣

Voor een meer proactieve benadering voor de fronsrimpels en fronsspieren biedt botox een uitkomst, door enkele injecties met botox in de fronsspieren krijgen de spieren niet meer de kans op een rimpel te vormen. Daarnaast zullen de bestaande fronsrimpels hierdoor uiteindelijk ook verzachten.⁣

Na de injecties duurt het een aantal dagen voordat u de werking van de botox zal merken, hierdoor zal het de aankomende dagen steeds moeilijker worden om te fronsen. Daarnaast zal u merken dat de spanningen van de fronsspieren verminderd. De botuline toxine blijft ongeveer 3 tot 6 maanden zijn werking behouden. Na deze periode is de botox weer volledig uit het lichaam en zullen de spieren weer hun oude sterkte terug krijgen. We adviseren dan ook om de vervolg behandeling binnen deze periode in de plannen.

Mocht u nog vragen hebben kunt u altijd contact met ons opnemen of boek eenvoudig een afspraak.

Resultaat na een botox behandeling van de frons

Veel gestelde vragen over botox fronsrimpel

Wat is botox en hoe werkt het tegen fronsrimpels?

Botox, of botulinetoxine, is een eiwit dat wordt gebruikt om spieren tijdelijk te ontspannen. Bij fronsrimpels blokkeert Botox de zenuwsignalen naar de spieren, waardoor deze ontspannen en rimpels verminderen.

Is een botox behandeling pijnlijk?

Over het algemeen wordt een botox injectie als mild ongemak ervaren. De meeste mensen ervaren slechts een lichte prik.

Hoe lang duurt een botox behandeling voor de frons?

De behandeling zelf duurt meestal slechts 1 minuut. Het exacte tijdsbestek kan variëren afhankelijk van het aantal injectiepunten en je persoonlijke behandelplan.

Wanneer zie ik resultaten na een botox behandeling?

Resultaten zijn vaak zichtbaar binnen enkele dagen tot twee weken na de behandeling. Het volledige effect vind plaats na 10-14 dagen.

Hoe lang blijven de resultaten van een botox behandeling behouden?

De resultaten zijn meestal tijdelijk en kunnen 3 tot 6 maanden aanhouden. Herhaling van de behandeling wordt aanbevolen om de resultaten langer te behouden.

Zijn er bijwerkingen bij een botox behandeling?

Mogelijke bijwerkingen zijn onder meer lichte roodheid, zwelling of blauwe plekken op de injectieplaatsen. Ernstige bijwerkingen zijn zeldzaam.

Kan ik na de behandeling meteen mijn normale activiteiten hervatten?

Ja, de meeste mensen kunnen na de behandeling hun dagelijkse activiteiten hervatten.

Wat zijn de prijzen van een botox fronsrimpels?

Bekijk onze botox prijzen pagina voor de prijzen.

Bij Kliniek Vinci benadrukken we met subtiele aanpassingen jouw eigen schoonheid, voor een natuurlijk stralend resultaat.

1
JAAR ERVARING
1
INGREPEN
1 %
BEOORDELING

Ontdek de kunst van natuurlijke schoonheid.

Stap in de wereld van tijdloze elegantie. Maak een afspraak en beleef vernieuwde schoonheid.

BLOG & NIEUWs

Meer informatie over Botox & Fillers