lipfillers

Lipfillers

Wat zijn lipfillers?

Lippen komen in verschillende vormen en maten. Mooie volle lippen worden geassocieerd met jeugdigheid en aantrekkelijkheid. Vandaar dat de lipfiller behandeling één van populairste ingrepen is. Lipfillers bestaan uit hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een natuurlijk stofje (suikermolecuul) wat bij iedereen aanwezig is in de huid en het bindweefsel. Hyaluronzuur kan 1000x zijn eigen gewicht in water vasthouden. Dit is ook hetgeen wat voor volume zorgt.

Door de jaren heen kan het hyaluronzuur gehalte in de huid afnemen. Waardoor bepaalde gebieden in onze gezicht inzakken, of beter gezegd; volume verliezen. Door middel van fillers krijgen deze gebieden weer hun volume terug zoals voorheen. Ook de lippen kunnen volume verliezen op den duur, waardoor de lippen steeds kleiner worden.

Hoelang blijven lipfillers?

Gemiddeld blijven lipfillers een jaar zitten. Of het iets langer of korter is hangt af van hoe snel je lichaam hyaluronzuur afbreekt. Daarnaast is het zo dat de eerste filler vaak iets korter blijft. Dit komt doordat er een deel van de filler wordt opgezogen door de onderliggende weefsel. Daarnaast is het ook belangrijk om de juiste type filler te gebruiken. De arts moet hierin een keuze kunnen maken en de juiste technieken beheersen.

Welke technieken voor lipfillers zijn er?

Er zijn veel verschillende technieken om de lippen op te vullen:

  • de russische methode (veel volume en plumpen van de lippen)
  • de klassieke methode (behoud van eigen vorm maar met meer volume)
  • cupidbow (het accentueren van de cupidoboog)
  • keyhole methode (in het midden een klein gaatje tussen de lippen door)
  • contouring (alleen de randen accentueren)

Kan iedereen elke techniek lipfillers krijgen?

Hedendaags zijn er tal van kliniek die lippen opvullen. Het is aan de arts om te bepalen welke techniek mogelijk is. Hierbij moet rekening gehouden worden met de vorm en de verhoudingen. Niet alleen de lip verhoudingen maar ook met de verhoudingen van de rest van het het gezicht. Dokter Muradin kijkt altijd kritisch naar de huidig vorm van de lippen, de textuur van de lippen, gezichtsvorm en de verhoudingen. Daarnaast is het ook belangrijk om veel ervaring te hebben met het plaatsen, namelijk dan kan je nauwkeurig voorspellen hoe de fillers zich zal verdelen.

Vorm boven volume

Bij Kliniek Vinci staat onze aandacht gericht op vorm en verhouding, eerder dan op volume alleen. We streven naar het creëren van scherpe lijnen met fillers die zich binnen de natuurlijke contourlijnen van het gezicht bevinden, zonder deze te overschrijden. Onze benadering omvat het benadrukken van de cupidoboog voor een opvallende uitdrukking, en het subtiel vergroten van de lippen voor een lichte vollerheid. Bij Kliniek Vinci geloven we in het verfijnen van de natuurlijke kenmerken, met oog voor detail en esthetisch evenwicht.

Hoe ziet een halve milliliter lipfiller eruit?

Een lipfiller van 0.5 ml is een subtiele benadering om de natuurlijke schoonheid van de lippen te verbeteren. Met deze kleinere hoeveelheid wordt de focus gelegd op een delicaat resultaat, waarbij de lipcontouren verfijnd worden zonder overdreven volumetoename. Dit maakt het bij uitstek geschikt voor diegenen die op zoek zijn naar een subtielere verbetering of voor degenen die voor het eerst kennismaken met lipfillers. De 0.5 ml lipfiller kan worden gebruikt om asymmetrie te corrigeren, fijne lijntjes te verminderen en een natuurlijke hydratatie en voller uiterlijk te geven aan de lippen, met een resultaat dat nauwlettend in lijn is met de individuele esthetische doelen.

Wat zijn de risico’s van lipfillers?

Na de behandelingen zullen de lippen de eerste dagen of week gezwollen zijn, met name na een behandeling met een naald. Bij een behandeling met canules (stompe naalden) zie je matige zwelling en vrijwel geen blauwe plekken. Op de injectie plekken zullen er ook kleine blauwe plekjes ontstaan. Deze kan u na enkele uren camoufleren met make up. Bij behandelingen met officiële producten en ervaren artsen zal het hierbij blijven. De kans op een ernstige complicaties is bij ervaren artsen die officiële producten gebruiken minder dan 0.004%

Leefregels na lipfillers

Hoeveel kosten lipfillers?

Een filler behandeling gaat per milliliter (ML), met 1 ML is er al een mooi resultaat zichtbaar. Zie hier onze filler prijzen.

Ontdek de kunst van een natuurlijk resultaat bij Kliniek Vinci.

Ontdek een unieke combinatie van esthetiek en expertise. Maak een afspraak en ervaar de harmonie tussen innovatieve behandelingen en artistiek vakmanschap.

Lees meer over onze behandelingen

Hyaluronzuur fillers

Hyaluronzuur fillers

Ontdek alles over hyaluronzuur fillers: werking, voordelen en behandelingen. Krijg een jeugdige uitstraling met fillers.

liquid facelift met fillers

Liquid Facelift

In essentie is een liquid facelift niets anders dan het gebruik van normale fillers, maar dan toegepast op meerdere gebieden tegelijkertijd.

Botox na slapen

Veilig slapen na Botox

Ontdek waarom het veilig is om te slapen na een Botox behandeling bij Vinci. Leer meer over de juiste nazorg voor optimale resultaten.

De populairste Botox merken

De populairste Botox merken

Ontdek welk Botox merk het beste bij jou past in deze uitgebreide vergelijkende gids. Leer over de voordelen, verschillen en beste keuzes voor jouw jeugdige uitstraling in 2024.

Styalage Filler

Stylage filler

Stylage filler is op basis van cross-linked hyaluronzuur en een mannitol gemaakt. Deze combinatie zorgt voor een natuurlijk ogend resultaat.