baby botox, botox light

Baby Botox

Wat is Baby Botox?

Waar het uiteindelijk op neerkomt: baby botox is een halve hoeveelheid botox per zone. Soms noemen we baby botox ook wel een halve zone botox ( 1/2 zone botox. De reden hiervoor is; omdat de hoeveel botox wat geïnjecteerd wordt bij een baby botox eigenlijk een halve zone is. De hoeveelheid botox wordt uitgedrukt in units (eenheden). Een unit is een bepaalde hoeveelheid van de stof botuline toxine. Elk merk hanteert z’n eigen units, zo kan 50 units bij de ene merk even sterk zijn als 25 units bij een andere merk.

Botulinetoxine is de werkzame stof van botox en zorgt ervoor dat de spieren niet meer kunnen samentrekken. Dus bij een baby botox zullen de spieren niet volledig stil te komen staan, maar blijft er nog wel enige beweging. Dit geeft een natuurlijke effect.

Waarom kiezen voor een Baby Botox?

Baby botox is ideaal voor mensen die hun expressie willen behouden. Een mindere hoeveelheid botox zorg ervoor dat een deel van de spier nog blijft werken. Echter zijn de spieren afgezwakt, waardoor ze de bovenliggende huid niet in een plooi kunnen trekken. Baby botox zorgt ervoor dat het niet opvalt dat de spieren behandeld zijn met botox.

Daarnaast is baby botox ideaal om rimpels te voorkomen (preventief). Rimpels worden onder andere veroorzaakt door overactieve spieren. Door met botox een gedeelte af te zwakken kunnen deze spier zich over ontwikkelen. Hierdoor worden rimpels voorkomen.

Wat is het verschil tussen baby botox en normale botox?

Zoals hierboven beschreven zorg baby botox ervoor dat je de spieren nog wel iets kan bewegen. Hieronder twee voorbeelden eerst een voorbeeld van een normale botox behandeling van de frons – daar zie je dat de fronsspieren totaal niet meer bewegen. Bij de tweede foto zie je dat de fronsspieren nog wel iets kunnen bewegen.

botox frons voor en na
Normale zone botox frons voor en na
baby botox frons voor en na
Baby botox frons voor en na

Hoe werkt een behandeling met Baby Botox?

Een behandeling met baby botox is eigenlijk hetzelfde als een normale botox behandeling. Het aantal injecties is gelijk als bij een normale zone botox. Echter wordt er bij een baby botox minder hoeveelheid vloeistof geïnjecteerd. Dit zorg ervoor dat de spieren niet compleet bewegingsloos zijn. Daarnaast is baby botox na 2 maanden ongeveer uitgewerkt. In tegenstelling tot normale botox behandeling, welke 3-4 maanden aanhoudt.

Hoelang werkt baby botox?

De werking van baby botox verschilt per persoon. Gemiddeld genomen blijft het effect van baby botox ongeveer tussen de 2 en 3 maanden. In tegenstelling tot een volledige zone botox, waarbij het effect ongeveer 3 tot 6 maanden zichtbaar blijft. De reden dat baby botox korter werkt is omdat het lichaam sneller de mindere hoeveelheid botuline toxine kan afbreken.

Wat kost Baby Botox?

Bekijk hier onze botox prijzen. Wilt u een afspraak inplannen, dat kan gemakkelijk online.

Wat is Baby Botox?

Baby Botox verwijst naar een lichtere en subtielere toepassing van Botox dan traditioneel wordt gebruikt. Het doel is om een natuurlijker resultaat te bereiken door kleinere hoeveelheden te injecteren.

Wat is de verschil tussen Baby Botox en normale zone Botox?

Baby Botox gebruikt minder eenheden Botox (50%), waardoor er een meer subtiele vermindering van rimpels ontstaat. Het resultaat is vaak een zachter en natuurlijker uiterlijk, met behoud van expressie.

Voor welke gebieden is Baby Botox geschikt?

Baby Botox wordt vaak toegepast op fijne lijnen en rimpels rond de ogen, het voorhoofd en de mond. Het is ideaal voor mensen die minimale correcties wensen.

Hoe lang duurt een Baby Botox-behandeling?

De duur van een behandeling varieert, maar het duurt meestal niet langer dan enkele seconden, afhankelijk van het aantal injectiepunten.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen?

Hoewel bijwerkingen zeldzaam zijn, kunnen ze bestaan uit lichte roodheid, zwelling of blauwe plekken op de injectieplaatsen. Ernstige bijwerkingen zijn zeer zeldzaam.

Hoe snel zie ik resultaten na Baby Botox?

Verbeteringen kunnen binnen enkele dagen na de behandeling beginnen op te treden, maar het volledige effect kan tot twee weken duren.

Hoe lang houdt het resultaat van Baby Botox aan?

De duur van de resultaten varieert, maar meestal blijven ze twee tot drie maanden zichtbaar. Regelmatige onderhoudsbehandelingen kunnen helpen om het effect langer te behouden.

Is Baby Botox hetzelfde als botox light?

Ja, meerdere benamingen voor hetzelfde; een mindere hoeveelheid botox per injectie.

Ontdek de kunst van een natuurlijk resultaat bij Kliniek Vinci.

Ontdek een unieke combinatie van esthetiek en expertise. Maak een afspraak en ervaar de harmonie tussen innovatieve behandelingen en artistiek vakmanschap.

Lees meer over onze behandelingen

Hyaluronzuur fillers

Hyaluronzuur fillers

Ontdek alles over hyaluronzuur fillers: werking, voordelen en behandelingen. Krijg een jeugdige uitstraling met fillers.

liquid facelift met fillers

Liquid Facelift

In essentie is een liquid facelift niets anders dan het gebruik van normale fillers, maar dan toegepast op meerdere gebieden tegelijkertijd.

Botox na slapen

Veilig slapen na Botox

Ontdek waarom het veilig is om te slapen na een Botox behandeling bij Vinci. Leer meer over de juiste nazorg voor optimale resultaten.

De populairste Botox merken

De populairste Botox merken

Ontdek welk Botox merk het beste bij jou past in deze uitgebreide vergelijkende gids. Leer over de voordelen, verschillen en beste keuzes voor jouw jeugdige uitstraling in 2024.