Hyaluronzuur fillers

Hyaluronzuur fillers

Wat zijn hyaluronzuur fillers?

Hyaluronzuur fillers doen letterlijk wat de naam zegt: ze vullen de huid op. Deze opvulling vindt om verschillende redenen plaats. Hyaluronzuur fillers bestaan uit verschillende bestanddelen, waarvan hyaluronzuur het belangrijkste is. Ze worden gebruikt om volume toe te voegen aan de huid.

Naarmate men ouder wordt, produceert het lichaam minder collageen, waardoor de elasticiteit en het volume van de huid afnemen. Door fillers op specifieke plekken in het gezicht te injecteren waar de huid ingezakt is, kan een gelijkmatig oppervlak worden gerecreëerd. Fillers worden voornamelijk gebruikt om rimpels op te vullen en de contouren te verbeteren. Ze kunnen ook worden ingezet om fijne lijntjes, rimpels en diepe plooien in verschillende delen van het gezicht te verminderen, zoals de neuslippenplooi, lippen en kaaklijn.

Wat is hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een stof die van nature in onze huid voorkomt en tot 1.000 keer zijn eigen gewicht aan water kan vasthouden, waardoor de huid gehydrateerd en beschermd blijft. Het speelt een belangrijke rol bij het behouden van de hydratatie en veerkracht van de huid. Bovendien heeft hyaluronzuur antioxidatieve eigenschappen en helpt het de elasticiteit van de huid te behouden. Hyaluronzuur is daarom ook terug te vinden in de skinboosters zoals Profhilo en Revive.

Hyaluronzuur is een suikermolecuul op waterbasis en daarom een uitstekende vochtinbrenger voor elke huidconditie, met name voor de gedehydrateerde huid. Doordat hyaluronzuur veel vocht vasthoudt, neemt het volume van de huid toe, waardoor deze er strakker en steviger uitziet en rimpels minder diep lijken. Dit maakt hyaluronzuur een populaire keuze voor fillers en andere cosmetische ingrepen.

Voor- en nadelen hyaluronzuur fillers

Hyaluronzuurfillers hebben het vermogen om het volume van de huid te vergroten en fijne lijntjes te verminderen, met behoud van een natuurlijke uitstraling. Een belangrijk voordeel van hyaluronzuurfillers is dat het hyaluronzuur in de fillers erg lijkt op het lichaamseigen hyaluronzuur, waardoor de kans op bijvoorbeeld een allergische reactie op de filler heel klein is.

Een ander voordeel is dat hyaluronzuurfillers gemakkelijk kunnen worden opgelost als er iets misgaat, wat bij andere fillers lastiger is. Hyaluronzuurfillers zijn op zichzelf niet gevaarlijk. Desalniettemin blijft een injectie met fillers een medische ingreep met een risico op complicaties, zoals een ontsteking als reactie van het immuunsysteem. Deze ontsteking komt vaker voor bij mensen met een specifieke genetische aanleg. Ook kan ondeskundigheid van een arts leiden tot ongewenste resultaten, zoals een scheve lip of een te dikke wang. Het is dan ook van belang dat men zich laat behandelen door een gespecialiseerde arts.

Behandeling Hyaluronzuur fillers 

Voorafgaand aan de behandeling zal de arts het te behandelen gebied reinigen en mogelijk een verdovingsmiddel aanbrengen om het comfortabeler te maken. Vervolgens wordt de filler met een zeer dunne naald in de huid geïnjecteerd. Moderne fillers bevatten vaak ook een verdovingsmiddel, waardoor de behandeling na de eerste injecties al snel minder pijnlijk wordt.

Hoewel verschillende soorten fillers beschikbaar zijn, is hyaluronzuur het meest gebruikte ingrediënt. Hyaluronzuurfillers zijn bijna identiek aan wat er in ons lichaam wordt geproduceerd, waardoor ze na verloop van tijd natuurlijk oplossen.

Resultaat

Na een fillerbehandeling is er over het algemeen een minimale hersteltijd nodig. Men kan meestal direct na de behandeling de dagelijkse activiteiten hervatten. Eventuele bijwerkingen zoals lichte zwelling of roodheid verdwijnen meestal binnen 24 uur. De resultaten zijn direct zichtbaar. Afhankelijk van het type filler en het behandelde gebied, kunnen de effecten enkele maanden tot twee jaar aanhouden.

Ontdek de kunst van een natuurlijk resultaat bij Kliniek Vinci.

Ontdek een unieke combinatie van esthetiek en expertise. Maak een afspraak en ervaar de harmonie tussen innovatieve behandelingen en artistiek vakmanschap.

Lees meer over onze behandelingen

Hyaluronzuur fillers

Hyaluronzuur fillers

Ontdek alles over hyaluronzuur fillers: werking, voordelen en behandelingen. Krijg een jeugdige uitstraling met fillers.

liquid facelift met fillers

Liquid Facelift

In essentie is een liquid facelift niets anders dan het gebruik van normale fillers, maar dan toegepast op meerdere gebieden tegelijkertijd.

Botox na slapen

Veilig slapen na Botox

Ontdek waarom het veilig is om te slapen na een Botox behandeling bij Vinci. Leer meer over de juiste nazorg voor optimale resultaten.

De populairste Botox merken

De populairste Botox merken

Ontdek welk Botox merk het beste bij jou past in deze uitgebreide vergelijkende gids. Leer over de voordelen, verschillen en beste keuzes voor jouw jeugdige uitstraling in 2024.

Styalage Filler

Stylage filler

Stylage filler is op basis van cross-linked hyaluronzuur en een mannitol gemaakt. Deze combinatie zorgt voor een natuurlijk ogend resultaat.