botox kraaienpootjes lachrimpels

Botox kraaienpootjes

Wat zijn kraaienpootjes?

De kraaienpootjes of lachrimpels zijn de rimpels die verschijnen naast de ogen tijdens het lachen. Kraaienpootjes zijn niet storend, maar worden de rimpels te diep dan blijven ze ook in ruststand zichtbaar en kunnen een vermoeid blik geven. Bij een gevorderde stadium kunnen deze plooien zich ook verspreiden tot onder de ogen. Door middel van een botox behandeling in de kraaienpootjes is het mogelijk om de rimpels te verzachten.

Welke spier veroorzaakt kraaienpootjes?

De spier die een prominente rol speelt bij de vorming van kraaienpootjes is de orbicularis oculi. Bij het lachen of glimlachen trekt de orbicularis oculi samen. Herhaalde activiteit van deze spier kan leiden tot de vorming van fijne lijntjes en kraaienpootjes rond de ogen. Door middel van botox kan de activiteit van de orbicularis oculi worden verminderd. Dit resulteert in een zachtere, jeugdiger uitstraling zonder de zichtbare tekenen van kraaienpootjes.

Hoe ontstaan kraaienpootjes?

Overactiviteit van de m. orbicularis oculi ontstaat als gevolg van herhaalde gezichtsbewegingen (net zoals bij de fronsrimpels en de voorhoofdrimpels), zoals veel lachen of knijpen met de ogen. Het proces van het ouder worden draagt ook bij aan de overactiviteit. Aangezien de huid en spieren na verloop van tijd hun elasticiteit verliezen. Deze combinatie van factoren kan resulteren in een overmatige belasting van de m. orbicularis oculi, waardoor lachrimpels prominenter worden. Botox biedt een doeltreffende oplossing om de overmatige samentrekking te verminderen en zo de vorming van lachrimpels te verzachten.

Klachten van overactieve spieren rondom de ogen

De m. orbicularis oculi, gelegen rondom de ogen, speelt een cruciale rol bij gezichtsuitdrukkingen, met name bij lachen. Wanneer deze spier overactief is kan dit resulteren in aanhoudende samentrekking en spanning. Deze voortdurende spierspanning kan vervolgens leiden tot hoofdpijn als gevolg van de verhoogde spierspanning rond de ogen.

Vermoeide ogen zijn een andere veelvoorkomende klacht bij een overactieve m. orbicularis oculi. De aanhoudende activiteit van deze spier kan leiden tot een gevoel van vermoeidheid. Dit ongemak kan invloed hebben op het dagelijks functioneren en de algehele levenskwaliteit beïnvloeden.

Hoe behandel je de kraaienpootjes met botox?

Door botox in de spieren rondom de ogen te plaatsen, wordt voorkomen dat deze spieren de kans krijgen om kraaienpootjes te vormen. Daarnaast zullen bestaande kraaienpootjes geleidelijk verzachten.

Na de injecties duurt het enkele dagen voordat de effecten van de botox merkbaar worden. Binnen enkele dagen zult u merken dat tijdens het lachen de bovenliggende huid minder in een plooi wordt gedrukt. Daarnaast zult u ook ervaren dat de spanning rondom de ogen afneemt. De botulinetoxine behoudt zijn werking gedurende ongeveer 3 tot 6 maanden. Na deze periode verdwijnt de botox volledig uit het lichaam en zullen de spieren hun oorspronkelijke kracht terugkrijgen. Het wordt dan aanbevolen om een vervolgbehandeling te plannen binnen deze periode.

Mocht u interesse of vragen hebben in deze behandeling kunt u makkelijk een afspraak inboeken of gebruik maken van onze contactformulier.

Resultaat na een botox behandeling van de kraaienpootjes

Veel gestelde vragen over botox kraaienpootjes

Wat is botox en hoe kan het helpen bij kraaienpootjes?

Botox is een neurotoxine dat de spieractiviteit tijdelijk vermindert. Het kan helpen bij kraaienpootjes door de spieren rond de ogen te ontspannen, waardoor de rimpels verminderen.

Hoe lang duurt een botox behandeling voor kraaienpootjes?

De duur van een behandeling varieert, maar het proces zelf duurt meestal niet langer dan een minuut. Resultaten worden geleidelijk zichtbaar binnen enkele dagen.

Zijn de resultaten van botox voor kraaienpootjes permanent?

Nee, de resultaten zijn niet permanent. Ze duren meestal tussen de drie en zes maanden, waarna de behandeling kan worden herhaald voor aanhoudende effecten.

Doet een botox behandeling voor kraaienpootjes pijn?

Patiënten kunnen milde pijn of ongemak ervaren tijdens de injecties, maar het ongemak is over het algemeen minimaal.

Wat zijn mogelijke bijwerkingen van botox voor kraaienpootjes?

Mogelijke bijwerkingen zijn onder andere lichte roodheid, zwelling of blauwe plekken op de injectieplaats. Ernstige bijwerkingen zijn zeldzaam.

Wanneer zie ik resultaten na een botox behandeling voor kraaienpootjes?

Resultaten worden doorgaans geleidelijk zichtbaar binnen enkele dagen tot 2 weken na de behandeling.

Kan ik na een botox behandeling voor kraaienpootjes normale activiteiten hervatten?

Ja, de meeste mensen kunnen na de behandeling hun normale activiteiten hervatten. Het vermijden van inspannende activiteiten en het masseren van het behandelde gebied wordt echter vaak aanbevolen voor de eerste 24 uur.

Zijn er specifieke risico’s voor botox bij kraaienpootjes?

Botox is over het algemeen veilig, maar het is belangrijk om een ervaren arts te raadplegen. Mensen met bepaalde gezondheidsproblemen moeten dit vooraf bespreken.

Is botox geschikt voor iedereen met kraaienpootjes?

Hoewel botox over het algemeen veilig is, moet niet iedereen het ondergaan. Zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en mensen met bepaalde gezondheidsaandoeningen moeten vooraf met hun arts overleggen.

Wat zijn de prijzen voor een botox behandeling van de kraaienpootjes?

Bekijk hier onze botox prijzen. Wilt u een afspraak inplannen, dat kan gemakkelijk online.

Ontdek de kunst van een natuurlijk resultaat bij Kliniek Vinci.

Ontdek een unieke combinatie van esthetiek en expertise. Maak een afspraak en ervaar de harmonie tussen innovatieve behandelingen en artistiek vakmanschap.

Lees meer over onze behandelingen

Hyaluronzuur fillers

Hyaluronzuur fillers

Ontdek alles over hyaluronzuur fillers: werking, voordelen en behandelingen. Krijg een jeugdige uitstraling met fillers.

liquid facelift met fillers

Liquid Facelift

In essentie is een liquid facelift niets anders dan het gebruik van normale fillers, maar dan toegepast op meerdere gebieden tegelijkertijd.

Botox na slapen

Veilig slapen na Botox

Ontdek waarom het veilig is om te slapen na een Botox behandeling bij Vinci. Leer meer over de juiste nazorg voor optimale resultaten.

De populairste Botox merken

De populairste Botox merken

Ontdek welk Botox merk het beste bij jou past in deze uitgebreide vergelijkende gids. Leer over de voordelen, verschillen en beste keuzes voor jouw jeugdige uitstraling in 2024.

Styalage Filler

Stylage filler

Stylage filler is op basis van cross-linked hyaluronzuur en een mannitol gemaakt. Deze combinatie zorgt voor een natuurlijk ogend resultaat.