Botox in Leiden

Wat is Botox?

Botox is een behandeling die gebruikt wordt om rimpels en lijnen te verminderen. De werkzame stof in botox is botulinetoxine, dat wordt geïnjecteerd in de oppervlakkige spieren van het gezicht. Door de signalen van de zenuwen naar de spieren te blokkeren, kunnen de spieren minder hard werken. Dit leidt tot een ontspanning van de onderliggende spieren, waardoor de huid erboven minder in een rimpel getrokken wordt. Dit zorgt voor een gladdere huid en zachtere rimpels. De meest voorkomende behandelingen met botox zijn voor de fronsrimpels, kraaienpootjes en de voorhoofdrimpels.

Waar kan botox voor worden gebruikt?

Naast het verminderen van rimpels kan Botox ook worden gebruikt om grotere spieren te verzwakken, zoals de kaakspieren bij mensen die last hebben van kaakklemmen en tandenknarsen. Ook kan botox de signalen blokkeren die de zweetklieren aansturen, waardoor de zweetproductie bij overmatig zweten vermindert.

Wat zijn botox zones?

Botox zones zijn spiergroepen die verantwoordlijk zijn voor een type rimpel. Zo zijn er bij de fronsrimpels al meer dan 5 verschillende spieren betrokken. Bij de voorhoofdrimpels zijn zeer brede spieren betrokken die vrijwel de volledige voorhoofd bedekken. Om het makkelijk te houden worden deze spieren in zones onderverdeeld. 

Behalve de zones zijn er ook tal van andere gebieden in het gezicht te behandelen met botox. Deze gebieden zijn vaak te behandelen met enkele prikjes, de kosten van deze gebieden zitten vaak dan ook lager dan de zones. 

Hoe snel werkt botox?

Het effect van botox op de spieren is meestal na enkele dagen al merkbaar en na ongeveer 2 weken volledig ingewerkt. 

Hoelang blijft botox?

Dit effect houdt vervolgens drie tot vijf maanden aan. Om te voorkomen dat de spieren weer de kans krijgen om de huid in een rimpel te trekken, wordt aangeraden om de behandeling te herhalen na drie tot vijf maanden. De duur van het effect van botox kan per persoon verschillen.

Is botox veilig?

Botox mag alleen toegediend worden door artsen en er mogen alleen wetenschappelijk bewezen veilige en effectieve behandelmethoden worden uitgevoerd door deze artsen. Het is belangrijk om uw medische geschiedenis en eventuele medicijnen die u gebruikt te bespreken voordat u een Botox-behandeling ondergaat.

Waarom kiezen voor onze kliniek?

Als u op zoek bent naar een betrouwbare en ervaren kliniek voor uw botox behandeling, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Ons team van toegewijde artsen heeft ruime ervaring in het uitvoeren van botox behandelingen en staat bekend om hun persoonlijke benadering en aandacht voor uw wensen en behoeften. Wij streven naar het creëren van een jeugdige en natuurlijke uitstraling van het gezicht, waarbij uw gezondheid en veiligheid altijd voorop staan. Bovendien maken wij gebruik van hoogwaardige producten en moderne technieken om de beste resultaten te kunnen leveren. Maak vandaag nog een afspraak en ontdek zelf wat wij voor u kunnen betekenen.

" Zeer vriendelijke en vakkundige arts. Geeft goed advies en de resultaten zijn heel mooi. Super blij mee! Dr Imraan Muradin is zeker een aanrader.. "
Google Review
5/5

Veel gestelde vragen over botox in Leiden

Botox wordt geïnjecteerd in de oppervlakkige spieren in het gezicht. Eenmaal in de spier werkt Botox door signalen die van de zenuwen naar de spieren lopen te blokkeren. Hierdoor ontspannen de spieren zich en kunnen deze minder hard werken. Door het ontspannen van de onderliggende spieren wordt de huid erboven minder in een rimpel getrokken, hierdoor wordt uw huid gladder en worden de bestaande rimpels zachter wat een fris uiterlijk geeft.

Botox zorgt ervoor dat bepaalde spieren zich niet meer kunnen aanspannen. Vaak gaat het om de spieren die verantwoordelijk zijn voor bepaalde rimpels. Denk bijvoorbeeld aan de fronsspieren die ervoor zorgen dat er lijnen ontstaan tussen de wenkbrauwen.

Botox is niet schadelijk voor je gezondheid. Botulinetoxine (de werkzame stof in botox) is een natuurlijke eiwit wat de zenuwoverdracht blokkeerd in de spieren waarin het geïnjecteerd wordt. Het is wel heel belangrijk dat botox in de juiste spieren geïnjecteerd worden en dat dit gedaan wordt door artsen die hier goede kennis van hebben. 

Nee. Hoeveel botox nodig is hangt af van de sterkte van de spieren. Hoe sterker de spieren hoe meer botox er nodig is om deze spieren te ontspannen. Bent u al eerder behandeld met botox dan zal op de duur de hoeveelheid botox wat nodig is ook minder worden.

Dit hangt erg af van de arts die injecteert. De naaldjes die gebruikt worden voor het injecteren van botox zijn bijna zo dun als een haartje en deze voel je dan ook niet. Sommige plekjes zijn gevoeliger dan de ander

Botox is niet permanent. Botox wordt afgebroken door het lichaam. Dit is ook de reden dat botox herhaald moet worden.  

Als Botox eenmaal is uitgewerkt, zullen uw spieren functioneren zoals ze deden vóór de Botox behandeling. Dit betekent dat de rimpels weer verschijnen zoals voorheen. 

Beide behandelingen omvatten injecties, maar botox ontspant de spierbeweging die rimpels veroorzaken, terwijl fillers volume geven aan het gezicht. Soms zijn deze behandelingen effectiever in combinatie.

In vrijwel alle gevallen zullen er geen bijwerkingen optreden bij een behandeling met botox.  Soms komt een klein blauwe plekje of tijdelijke buitje op de plek waar geïnjecteerd is.  Bij de eerste keer botox kunt u de eerste 2 dagen lichte hoofdpijn ervaren.

• Vermijd overmatige alcohol consumptie een dag vóór en na de behandeling.

• Niet wrijven of masseren van de geïnjecteerde gebieden gedurende 4 uur na de behandeling.

• De eerste 4 uur na de behandeling niet liggen of vooroverbukken.

• Geen zware inspanning (zoals sporten) gedurende 24 uur na de behandeling.  

De eerste 5 minuten na de behandeling zie je lichte zwelling en wat roodheid. Deze trekken binnen 5-10 minuten weg. Vervolgens is er niks meer te zien of te voelen van de behandeling.