botox en fillers in leiden door imraan muradin
injectables botox en fillers in leiden door imraan muradin

Botulinetoxine A (Botox)

Wat is botox?

Boutulinetoxine is de werkzame stof in botox. Boutulinetoxine wordt geïnjecteerd in de oppervlakkige spieren van het gezicht. Eenmaal in de spier werkt botox door de signalen te blokkeren die van de zenuwen naar de spieren lopen. Hierdoor kunnen de spieren minder hard werken. Door het ontspannen van de onderliggende spieren wordt de huid erboven minder in een rimpel getrokken. Hierdoor wordt uw huid op den duur gladder en worden de bestaande rimpels zachter. Goede voorbeelden hiervan zijn de behandelingen voor de fronsrimpels, kraaienpoten en de voorhoofdrimpels

Naast het verzachten van rimpels kan Botox ook worden gebruikt om grotere spieren te verzwakken; zoals de kaakspieren bij mensen die last hebben van kaakklemmen en tandenknarsen. In de juiste hoeveelheid kan botox ook de signalen blokkeren die de zweetklieren aansturen; met als gevoel mindere zweetproductie bij overmatig zweten.

Het effect van botox op de spieren wordt vaak na enkele dagen al bemerkt en is na ongeveer 2 weken volledig ingewerkt. Dit houdt vervolgens drie tot vijf maanden aan. Om te voorkomen dat de spieren weer de kans krijgen om de huid in een rimpel te trekken adviseren wij daarom ook om de behandeling te herhalen na drie tot vijf maanden. Hoelang de botox precies blijft werken is voor ieder persoon anders.

Belangrijk om te weten is dat botox alleen toegediend mag worden door artsen en alleen wetenschappelijk bewezen veilige en effectieve behandelmethoden mogen worden uitgevoerd door deze artsen.

Wilt u meer weten over de effecten van Botox? Tijdens het gratis consult informeren wij u graag verder. 

BOTOX IN LEIDEN

Wat zijn botox zones?

Botox zones zijn spiergroepen die verantwoordlijk zijn voor een type rimpel. Zo zijn er bij de fronsrimpels al meer dan 5 verschillende spieren betrokken. Bij de voorhoofdrimpels zijn zeer brede spieren betrokken die vrijwel de volledige voorhoofd bedekken. Om het makkelijk te houden worden deze spieren in zones onderverdeeld. 

Behalve de zones zijn er ook tal van andere gebieden in het gezicht te behandelen met botox. Deze gebieden zijn vaak te behandelen met enkele prikjes, de kosten van deze gebieden zitten vaak dan ook lager dan de zones. 

De fronsrimpels bevinden zich tussen de wenkbrauwen. Deze rimpels ontstaan door overactieve fronsspieren. Dit geeft een strenge blik en kan een oorzaak zijn van hoofdpijn. Door deze spieren te behandelen met botox worden de fronsrimpels naarmate de tijd vordert steeds zachter.

De voorhoofdrimpels zijn de horizontale lijnen op de voorhoofd. Deze lijnen kunnen ontstaan door veelvuldig de wenkbrauwen omhoog te trekken, soms gebeurd dit onopgemerkt. Door de onderliggende spieren te behandelen met botox worden de voorhoofdslijnen zachter.

De kraaienpootjes, ook wel de lachrimpels genoemd, bevinden zich aan de zijkanten van de ogen. Deze rimpels ontstaan door te lachten of veel te knijpen met de ogen. Naarmate de leeftijd vordert kunnen deze rimpels dieper worden, waardoor ze uiteindelijk ook in ruststand zichtbaar zijn. Kraaienpootjes kunnen ook een vermoeide- en gesloten blik creëren. Door de onderliggende spieren te behandelen met botox worden de lijnen zachter en resulteert dit in een frisse blik.

Door het verouderingsproces kunnen de wenkbrauwen gaan hangen. Dit geeft een vermoeide blik en soms zelf een verminderde zicht. Botox kan ervoor zorgen dat de wenkbrauw gelift wordt, waardoor je een open blik krijgt en er frisser en opgewekter uitziet.

Bunnylines zijn de fijne lijntjes op de neusrug. Deze lijnen ontstaan tijdens het optrekken van de neus, bijvoorbeeld tijdens het lachen. Wanneer iemand zich hieraan stoort kunnen deze lijnen worden behandeld met botox.

Een “gummysmile”  is een lach waarbij een groot deel van de tandvlees bloot komt te staan. Dit kan voor onzekerheid zorgen. Door de spieren met botox te behandelen die hiervoor verantwoordelijk zijn, wordt ervoor gezorgd dat de tandvlees niet bloot komt te staan tijdens het lachen.

Hoewel de fijne lijnen op de bovenlip rokerslijntjes worden genoemd, komen deze niet alleen bij rokers voor. Deze lijntjes ontstaan door een combinatie van het dunner worden van de huid en een overactiviteit van de spiertjes rondom de mond. Door de kleine spiertjes rondom de lippen te ontspannen met botox kunnen de lijntjes verzacht worden.

Afhangende mondhoeken kunnen voor een verdrietige uitdrukking zorgen. De oorzaak ligt bij de spieren die de mondhoeken omlaag trekken, deze zijn dan overactief. Door deze spieren te ontspannen krullen de mondhoeken iets omhoog en geeft dit een jeugdige en vrolijkere gezicht.

Putjes in de kin kunnen ontstaan doordat de kleine spiertjes in de kin te hard trekken aan de huid; dit kan een sinaasappelhuid geven van de kin. Door deze kleine spiertjes te behandelen met botox kunnen deze intrekkingen  grotendeels verdwijnen.

Deze behandeling is voornamelijk voor mensen die knarsen met de tanden. Bij de behandeling worden de kaakspieren verslapt en afgeslankt door middel van botox, hierdoor ontstaat er een jeugdige V-vorm van het gezicht. Ook verminderd dit het klemmen van de kaken.

Overmatig zweten kan zeer belemmerend zijn in het dagelijkse functioneren. Door middel van meerdere injecties kunnen de zweetklieren minder zweet produceren.

Prijzen Botox

Bij kliniek Vinci staan de cliënten centraal, we voeren geen onnodige behandelingen. Soms is het lastig te kiezen welke behandeling het beste bij u past, mocht u twijfelen tussen verschillende behandelingen is het altijd mogelijk om de injecties te verdelen over meerdere zones. Na de botox behandeling heeft u altijd recht op een kosteloos opfrisbeurd (touch-up) tot 4 weken na de behandeling, we benadrukken dan ook van harte dat u hier gebruik van maakt. 

Veel gestelde vragen over botox

Hier vind u antwoorden op de meest gestelde vragen over botox.

Hoe werkt botox?

Botox wordt geïnjecteerd in de oppervlakkige spieren in het gezicht. Eenmaal in de spier werkt Botox door signalen die van de zenuwen naar de spieren lopen te blokkeren. Hierdoor ontspannen de spieren zich en kunnen deze minder hard werken. Door het ontspannen van de onderliggende spieren wordt de huid erboven minder in een rimpel getrokken, hierdoor wordt uw huid gladder en worden de bestaande rimpels zachter wat een fris uiterlijk geeft.

Wat is het effect van botox?

Botox zorgt ervoor dat bepaalde spieren zich niet meer kunnen aanspannen. Vaak gaat het om de spieren die verantwoordelijk zijn voor bepaalde rimpels. Denk bijvoorbeeld aan de fronsspieren die ervoor zorgen dat er lijnen ontstaan tussen de wenkbrauwen.

Is botox slecht voor je?

Botox is niet schadelijk voor je gezondheid. Botulinetoxine (de werkzame stof in botox) is een natuurlijke eiwit wat de zenuwoverdracht blokkeerd in de spieren waarin het geïnjecteerd wordt. Het is wel heel belangrijk dat botox in de juiste spieren geïnjecteerd worden en dat dit gedaan wordt door artsen die hier goede kennis van hebben. 

Heeft iedereen evenveel botox nodig?

Nee. Hoeveel botox nodig is hangt af van de sterkte van de spieren. Hoe sterker de spieren hoe meer botox er nodig is om deze spieren te ontspannen. Bent u al eerder behandeld met botox dan zal op de duur de hoeveelheid botox wat nodig is ook minder worden.

Is botox pijnlijk?

Dit hangt erg af van de arts die injecteert. De naaldjes die gebruikt worden voor het injecteren van botox zijn bijna zo dun als een haartje en deze voel je dan ook niet. Sommige plekjes zijn gevoeliger dan de ander

Is botox permanent?

Botox is niet permanent. Botox wordt afgebroken door het lichaam. Dit is ook de reden dat botox herhaald moet worden.  

Wat gebeurt er als botox is uitgewerkt?

Als Botox eenmaal is uitgewerkt, zullen uw spieren functioneren zoals ze deden vóór de Botox behandeling. Dit betekent dat de rimpels weer verschijnen zoals voorheen. 

Zijn er bijwerkingen van botox?

In vrijwel alle gevallen zullen er geen bijwerkingen optreden bij een behandeling met botox.  Soms komt een klein blauwe plekje of tijdelijke buitje op de plek waar geïnjecteerd is.  Bij de eerste keer botox kunt u de eerste 2 dagen lichte hoofdpijn ervaren.

Zijn er dingen die ik moet vermijden na de Botox behandeling?

Na de behandeling zijn er een aantal leefregels, warvan de belangrijkste:

• Vermijd overmatige alcohol consumptie een dag vóór en na de behandeling.
• Niet wrijven of masseren van de geïnjecteerde gebieden gedurende 4 uur na de behandeling.
• De eerste 4 uur na de behandeling niet liggen of vooroverbukken.
• Geen zware inspanning (zoals sporten) gedurende 24 uur na de behandeling.