botox gummy smile

Gummy Smile met botox behandelen

Inleiding

Veel mensen ervaren onzekerheid door een gummy smile, waarbij het tandvlees zichtbaar wordt tijdens het lachen. Gelukkig biedt botox een effectieve oplossing voor dit probleem. In deze blogpost gaan we dieper in op de behandeling, oorzaken, behandelopties en mogelijke resultaten.

Wat is een Gummy smile?

Een gummy smile ontstaat door verschillende dingen, zoals hoe de spieren rond je mond werken en hoe je tanden zijn gevormd. Sommige mensen hebben van nature een prominentere lach, terwijl bij anderen de stand van hun tanden of sterke spieren rond de mond meer zichtbaar tandvlees veroorzaken. Elk geval is anders en daarom is het belangrijk om de behandeling aan te passen aan de persoonlijke situatie.

Oorzaken van een Gummy Smile

Een gummy smile is vaak het gevolg van complexe interacties tussen verschillende factoren, waaronder spieractiviteit rond de mond en de anatomie van de tanden. Terwijl sommige individuen van nature een meer prominente lach hebben vanwege genetische aanleg, kunnen andere factoren, zoals de stand van de tanden of overmatige spieractiviteit, bijdragen aan de zichtbaarheid van het tandvlees tijdens het lachen. Deze factoren maken elke lach uniek en vereisen een persoonlijke benadering van de behandeling.

gummy smile voor en na

Behandelopties voor een Gummy Smile

Er zijn verschillende goede manieren om een gummy smile te behandelen. Naast operaties en beugels is er ook botox, dat een veelbelovende optie is. Botox ontspant bepaalde spieren rond de mond, waardoor er minder tandvlees te zien is als je lacht. Het is een veilige, snelle en effectieve behandeling, zonder dat er ingewikkelde operaties nodig zijn.

Botox behandeling voor een Gummy Smile

Tijdens een botox-behandeling voor een gummy smile worden kleine hoeveelheden botox geïnjecteerd in specifieke spieren rond de mond, zoals de musculus levator labii superior alaeque nasi. Dit helpt de spieren te ontspannen en vermindert de zichtbaarheid van het tandvlees tijdens het lachen. De resultaten van de behandeling zijn al na enkele dagen zichtbaar en kunnen 3 tot 4 maanden aanhouden.

Conclusie

Een gummy smile kan een bron van onzekerheid zijn, maar met de juiste behandelingsopties, zoals botox, is het mogelijk om weer vol zelfvertrouwen te lachen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken. Met botox kunnen mensen hun glimlach herwinnen en weer vol zelfvertrouwen door het leven gaan.

Veelgestelde Vragen over Botox voor een Gummy Smile

Hoe lang duurt het voordat de resultaten zichtbaar zijn na een botox-behandeling voor een gummy smile?

Na een botox-injectie kunnen de resultaten binnen enkele dagen zichtbaar worden. Het volledige effect van de behandeling wordt meestal binnen ongeveer twee weken bereikt.

Hoe lang houden de resultaten van een botox behandeling voor een gummy smile aan?

Over het algemeen houden de resultaten van een botox behandeling ongeveer 2 tot 4 maanden aan. Na deze periode kan een vervolgbehandeling nodig zijn om het gewenste effect te behouden.

Zijn er bijwerkingen bij een botox behandeling voor een gummy smile?

Hoewel botox over het algemeen veilig is, kunnen sommige mensen tijdelijke bijwerkingen ervaren, zoals lichte roodheid, zwelling of blauwe plekken op de injectieplaats. Deze bijwerkingen verdwijnen meestal binnen enkele dagen.

Doet een botox behandeling voor een gummy smile pijn?

De meeste mensen ervaren slechts milde ongemakken tijdens de botox-injecties, vergelijkbaar met een licht prikkelend gevoel. Voor de meeste mensen is de procedure goed te verdragen.

Kan ik mijn normale activiteiten hervatten na een gummy smile behandeling?

Ja, over het algemeen kunnen mensen na een behandeling hun normale activiteiten direct hervatten. Het wordt echter aanbevolen om gedurende de eerste 24 uur na de behandeling zware inspanningen en blootstelling aan intense hitte te vermijden.

Referenties

Sabri R. The eight components of a balanced smile. J Clin Orthod. 2005;39:155-67.
Dinker S, Anitha A, Sorake A, Kumar K. Management of gummysmile with Botulinum Toxin Type-A: A case report. J Int Oral Health. 2014;6(1):111-5.
Izraelewicz-Djebali E, Chabre C. Gummysmile: orthodontic or surgical treatment? Dentofacial Anom Orthod. 2015;18:102. Published online: September 4, 2015.
Basel Mahardawi, Teeranut Chaisamut, Natthamet Wong-sirichat. GummySmile: A Review of Etiology, Manifestations, and Treatment. Siriraj Medical Journal. 2019;71(2):168-174.
Moura D, Lima E, Lins R, Souza R, Martins A, Gurgel B. The treatment of gummysmile: integrative review of literature. Clin Periodoncia Implantol Rehabil Oral. 2017;10(1):26-28.
Diana Mostafa. A successful management of severe gummysmile using gingivectomy and botulinum toxin injection: A case report. International Journal of Surgery Case Reports. 2018;42:169-174.

Ontdek de kunst van een natuurlijk resultaat bij Kliniek Vinci.

Ontdek een unieke combinatie van esthetiek en expertise. Maak een afspraak en ervaar de harmonie tussen innovatieve behandelingen en artistiek vakmanschap.

Lees meer over onze behandelingen

Hyaluronzuur fillers

Hyaluronzuur fillers

Ontdek alles over hyaluronzuur fillers: werking, voordelen en behandelingen. Krijg een jeugdige uitstraling met fillers.

liquid facelift met fillers

Liquid Facelift

In essentie is een liquid facelift niets anders dan het gebruik van normale fillers, maar dan toegepast op meerdere gebieden tegelijkertijd.

Botox na slapen

Veilig slapen na Botox

Ontdek waarom het veilig is om te slapen na een Botox behandeling bij Vinci. Leer meer over de juiste nazorg voor optimale resultaten.

De populairste Botox merken

De populairste Botox merken

Ontdek welk Botox merk het beste bij jou past in deze uitgebreide vergelijkende gids. Leer over de voordelen, verschillen en beste keuzes voor jouw jeugdige uitstraling in 2024.

Styalage Filler

Stylage filler

Stylage filler is op basis van cross-linked hyaluronzuur en een mannitol gemaakt. Deze combinatie zorgt voor een natuurlijk ogend resultaat.