filler traangoten

Een traangoot filler worden geplaatst in de traangoot, maar wat is de traangoot eigenlijk? De traangoot is een inzinking of groef onder de ogen die zich uitstrekt van de binnenste ooghoek langs het onderste ooglid. Dit gebied kan soms hol of donker lijken. Dit draagt bij aan het verschijnen van wallen onder de ogen of donkere kringen. Soms kan dit aangeboren zijn, maar ook door het verouderingsproces ontstaan.

Reden waarom een traangoot filler nodig kan zijn

Erfelijkheid speelt vaak een grote rol. Dit komt omdat het volume bepaald wordt door de hoeveelheid vet wat er onder de ogen aanwezig is. Dit varieert van persoon tot persoon. Daarnaast speelt leeftijd ook een rol. Doordat het volume onder de ogen afneemt naarmate we ouder worden. Andere mogelijke tijdelijke oorzaken zijn slaaptekort, stress, slechte voeding en een ongezonde levensstijl.

De traangoot is een complex gebied

Het gebied van de traangoot wordt gekenmerkt door de delicatesse van de huid rond de ogen. Deze fragiele huid is vatbaarder voor tekenen van veroudering, zoals rimpels en holle plekken. Problemen met het afvoer van lymfevocht kunnen bijdragen aan het verschijnen van wallen onder de ogen. Heeft u last van puffy eyes of donkere kringen zonder diepte, dan zou RSS een oplossing kunnen bieden.

Waarom een traangoot filler behandeling?

Volume verlies onder de ogen, oftewel diepe traangoten, zorgen voor een vermoeide blik. Met name doordat de diepte ook ervoor zorgt dat het gebied onder de ogen donkerde lijkt. Met make-up lukt het nog om de donkere kringen te verbergen, maar de diepte blijft zichtbaar. Een interessante bijkomstigheid van het gebruik van traangoot fillers is dat de huid daarbij strakker wordt getrokken. Door het toevoegen van volume worden niet alleen de traangoten minder diep, maar wordt de huid onder de ogen ook gladder, waardoor rimpels verminderen.

Hoe werkt een traangoot filler behandeling?​

De arts zal de te behandelen gebieden eerst grondig desinfecteren. Vervolgens zal de arts beginnen met het injecteren van de filler in de traangoot. Dit gebeurt meestal met behulp van een canule. Een canule is een stompe naald zonder een punt. Dit geeft een extra veiligheid, maar grootste voordeel hiervan is dat het vrijwel geen pijn doet. Daarnaast is hierdoor de kans op blauwe plekken minimaal is. De hoeveelheid filler die wordt gebruikt, varieert afhankelijk van de individuele behoeften van de patiënt. De hele procedure duurt meestal niet langer dan 10 minuten. 

Het resultaat van de traangoot filler behandeling is meestal direct zichtbaar. Je zult een vermindering van de opvallende traangoot opmerken, waardoor een meer jeugdige en verfriste uitstraling ontstaat. Met ons techniek heeft u de meeste gevallen geen down-time, dus geen roodheid, zwelling of blauwe plekken.

Resultaat na een traangoot filler behandeling

traangoot filler behandeling voor en na , before and after tear trough fillers. Door kliniek vinci in Leiden

Veel gestelde vragen over traangoot filler behandeling

Wat zijn traangoten?

Traangoten verwijzen naar de depressie of groef onder de ogen, die zich uitstrekt van de binnenste ooghoek langs het onderste ooglid. Dit gebied kan soms hol of donker lijken, wat bijdraagt aan het verschijnen van wallen onder de ogen of donkere kringen.

Zijn traangoot fillers veilig?

Alhoewel traangoot fillers eng lijken is het een relatief veilig ingreep, mits het gedaan wordt door een ervaren cosmetische arts. Het plaatsen van traangoot fillers is namelijk technisch lastig. Dit met name omdat het een complex gebied is.

Hoelang blijven traangoot fillers zichtbaar?

De duur van de resultaten varieert, maar over het algemeen blijven de effecten 6 maanden tot een jaar behouden. Individuele factoren spelen een rol in de duurzaamheid van de resultaten. Vaak zien we wel dat bij de tweede keer de traangoot fillers langer blijven zitten.

Doen traangoot fillers pijn?

Het toedienen van traangoot fillers wordt doorgaans als vrijwel pijnvrij ervaren. Veel fillers bevatten ook een verdovingsmiddel om eventuele ongemakken te minimaliseren.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van traangoot fillers?

Hoewel bijwerkingen zeldzaam zijn, soms komt het voor dat het gebied licht gaat zwellen. Dit trekt vaak vanzelf weer weg binnen enkele dagen. Koelen en masseren help het proces te versnellen.

Wat moet ik doen als ik veel zwelling heb na een traangoot filler behandeling?

Het beste is om dan contact op te nemen met de kliniek of arts die deze fillers geplaatst heeft. Deze kunnen dan de filler verwijderen met oplosmiddel.

Welke merk gebruikt Kliniek Vinci voor de traangoten.

Er zijn verschillende merken die geschikt voor de traangoot fillers. Bij Kliniek Vinci gebruiken wij Teosyal Redensity 2. Waarom een kliniek een bepaalde merkt gebruikt, hangt met name af wat de arts fijn vind om te gebruiken.

Bij Kliniek Vinci benadrukken we met subtiele aanpassingen jouw eigen schoonheid, voor een natuurlijk stralend resultaat.

1
JAAR ERVARING
1
INGREPEN
1 %
BEOORDELING

Ontdek de kunst van natuurlijke schoonheid.

Stap in de wereld van tijdloze elegantie. Maak een afspraak en beleef vernieuwde schoonheid.

BLOG & NIEUWs

Meer informatie over Botox & Fillers