Kaakklemmen en tandenknarsen

Botox in de kaken?

Er zijn veel redenen om botox in de kaken te injecteren. Het kan helpen om de kaakspieren te slinken, waardoor het gezicht smaller lijkt en de kaaklijn scherper. Daarnaast help het tegen tandenknarsen en kaakklemmen, ook wel bruxisme genoemd.

Wat is de oorzaak van tandenknarsen en kaakklemmen?

Om te kauwen (om preciezer te zijn; om de kaken te sluiten) zijn er verschillende spieren nodig. De twee grootste zijn de musculus temporalis en de musculus masseter. Bij een (te) hoge spanning in deze spieren kunnen de kaken gaan klemmen. De oorzaak van een te hoge spanning is vaak stress, maar ook andere factoren zoals slaapproblemen, roken en drugsgebruik. Vaak komt het voor dat hierdoor ook hoofdpijn ontstaat, wat het kaakklemmen doet verergeren.

Behandeling voor tandenknarsen en kaakklemmen.

Allereerste is het belangrijk om de oorzaak te achterhalen en deze te behandelen. Dit kan bijvoorbeeld door een arts, tandarts of psycholoog. Om de spanning uit de spieren te halen is het mogelijk om deze te behandelen met botox.

Kaakklemmen en tandenknarsen behandelen met botox.

Zoals hierboven beschreven klemmen de kaken door een te hoge spanning in de kauwspieren. De behandeling met botox bestaat uit een aantal injecties in de grote kauwspieren. Welke spieren geïnjecteerd moeten worden en de hoeveelheid is iets wat de arts onderzoekt. Door middel van botox verliezen deze spieren een deel van spanning en kracht. Hierdoor kunnen de kaken niet met kracht op elkaar gedrukt worden.

Wat zijn de prijzen voor een botox behandeling in de kaken?

Bekijk hier onze botox prijzen. Wilt u een afspraak inplannen, dat kan gemakkelijk online.

In het algemeen zijn beide producten bedoeld om de huid te verstevigen en rimpels te verminderen, maar ze verschillen in
De kaaklijn en kin zijn de bouwstenen van het gezicht. Met fillers in de kin of kaaklijn is het mogelijk
Het verschil tussen botox merken Bocouture, Azzalure en Dysport kan lastig te onderscheiden zijn. Allemaal zijn het merknamen voor botulinetoxine,
Afhangende mondhoeken en marionetlijnen kunnen goed behandeld worden met fillers. Door deze op te vullen worden ze minder zichtbaar.
Rokerslijntjes zijn goed te behandelen met fillers. Door de lijntjes met fillers op te vullen worden deze minder diep en
Ingevallen slapen komt door volumeverlies in de slapen. Door middel van fillers kunt u de volume weer herstellen. Om zo