Rokerslijntjes, ook bekend als periorale lijnen, zijn fijne lijnen die rondom de mond en lippen verschijnen. Hoewel de naam doet vermoeden dat ze alleen voorkomen bij rokers, kunnen ze eigenlijk door verschillende factoren ontstaan. Gelukkig bieden fillers een effectieve oplossing om deze lijntjes te verminderen en een jeugdiger uiterlijk te herstellen. In deze gids ontdek je alles wat je moet weten over het behandelen van rokerslijntjes met fillers.
Wat zijn fillers?
Fillers voor neuslippenplooien zijn injecteerbare stoffen die speciaal zijn ontworpen om volume toe te voegen aan de gebieden rond de neus en mond. Bij Kliniek Vinci worden hoogwaardige fillers op basis van hyaluronzuur gebruikt, die specifiek zijn geformuleerd om de diepte van neuslippenplooien te verminderen.
Hoe ontstaan rokerslijntjes?
Rokerslijntjes zijn het resultaat van een combinatie van factoren die leiden tot de vorming van fijne lijntjes rondom de mond. Een belangrijke factor is het overmatig gebruik van de spieren rondom de mond, zoals bij roken of het veelvuldig maken van bepaalde gezichtsuitdrukkingen. Deze constante beweging van de spieren kan leiden tot de vorming van rimpels in de huid.
Daarnaast spelen ook veranderingen in de structuur van de huid een rol, zoals verlies van collageen en elastine, waardoor de huid zijn stevigheid en elasticiteit verliest. Bovendien wordt de huid rondom de mond dunner naarmate we ouder worden, waardoor rimpels gemakkelijker kunnen ontstaan en meer uitgesproken kunnen worden.
Wat is het gevolg van rokerslijntjes?
Rokerslijntjes kunnen een aanzienlijke invloed hebben op de algehele uitstraling van het gezicht. Naast het esthetische aspect kunnen ze het gezicht een vermoeide en verouderde indruk geven. De lijnen rondom de mond worden vaak geassocieerd met roken, maar kunnen ook voorkomen bij mensen die veel gebruik maken van de spieren rondom de mond, zoals muzikanten en sprekers.
Deze lijntjes kunnen de uitdrukking van het gezicht verzwaren en zelfs een negatieve invloed hebben op het zelfvertrouwen van een persoon. Daarom kiezen veel mensen ervoor om rokerslijntjes te behandelen met fillers om een jeugdiger en frisser uiterlijk te herstellen.
Rokerslijntjes behandelen met fillers
Bij Kliniek Vinci voeren ervaren en gekwalificeerde artsen elke filler behandeling zorgvuldig uit. Ze analyseren uw gezicht en injecteren de filler nauwkeurig in de rokerslijntjes met een dunne naald. Deze procedure is vrijwel pijnloos en duurt doorgaans niet langer dan 10 minuten.
Wat is de aftercare na een neuslippenplooi behandeling?
Na de behandeling ontvangt u gedetailleerde instructies voor de aftercare van onze deskundige medewerkers. Dit omvat het vermijden van intensieve lichamelijke activiteit, blootstelling aan direct zonlicht en het gebruik van make-up op de behandelde gebieden gedurende de eerste 24 uur. Ook raden we aan om te koelen om eventuele zwelling te verminderen.
Conclusie
Fillers voor rokerslijntjes bieden een effectieve oplossing voor het verminderen van fijne lijntjes rondom de mond en lippen. Met behulp van fillers kunnen rokerslijntjes minder diep worden gemaakt en kan een jeugdiger en frisser uiterlijk worden hersteld. Met de juiste behandeling en nazorg kunnen mensen weer zelfverzekerd en stralend door het leven gaan.
Veel gestelde vragen over fillers in de rokerslijntjes
Wat is het verschil tussen fillers en botox voor de behandeling van rokerslijntjes?
Kan ik na de behandeling van rokerslijntjes weer normaal eten en drinken?
Hoe lang duurt het voordat de resultaten zichtbaar zijn?
Zijn er bijwerkingen verbonden aan de behandeling?
Hoe lang blijven de resultaten zichtbaar?
Referenties
Landau M, “Lip augmentation and rejuvenation using Dermicol-P35 30G: personal experiences from my clinic.” Aesthetic Surgery Journal, vol. 29, 2009, pp. S12-S15.
Mannino GN, Lipner SR, “Current concepts in lip augmentation.” Cutis, vol. 98, 2016, pp. 325-329.
Hilton S, Sattler G, Berg AK, et al. “Randomized, evaluator-blinded study comparing safety and effect of two hyaluronic acid gels for lips enhancement.” Dermatologic Surgery, vol. 44, 2018, pp. 261-269.
Byrne PJ, Hilger PA. “Lip augmentation.” Facial Plastic Surgery, vol. 20, 2004, pp. 31-38.