kliniek vinci botox fillers leiden imraan muradin

Wat zijn botox en fillers

Wat zijn botox en fillers?

Botulinetoxine is het werkzame stof in Botox. Botox is eigenlijk een merknaam. Vergelijk het maar met Cola, alles wat erop lijkt wordt Cola genoemd – terwijl Cola eigenlijk van het merk Coca Cola is.

Zo zijn er meerdere merken botulinetoxine op de markt zoals; Bocouture en Azzalure. Botulinetoxine is een stofje wat de spieren doet ontspannen. Hierdoor kunnen de spieren niet meer samentrekken. Omdat het een lichaamsvreemde stof is, werkt het in de loop van tijd weer uit. Dit komt omdat je lichaam het weer afbreekt. Dus na een aantal maanden is er ook niks meer ervan in het lichaam. Dat is ook de reden waarom meerdere behandelingen nodig zijn.

Hoe lang blijft het resultaat van een botox behandeling zichtbaar?

Het resultaat kan tussen de 3 en 4 maanden zichtbaar blijven, hoelang het effect van botox zichtbaar blijft hangt af van meerdere factoren:

  • Sterkte van de spieren
  • Metabolisme van het lichaam
  • Lichaamstemperatuur
  • Aantal botox-behandelingen
  • Ervaringen van behandelaar
  • Type Botox

Kan een botox behandeling fout gaan?

In principe kant er niks mis gaan bij een botox behandeling wanneer je je laat behandelen door een gecertificeerde en ervaren arts. Wat wel soms het geval kan zijn, is dat het resultaat na 2 weken niet optimaal is. Dit kan de arts makkelijk corrigeren, schroom dan ook niet om dit te doen. Verder kan er een klein blauwe plekje ontstaan op de plek waar geprikt is, maar dit trekt binnen enkele dagen weg. De kans op een ontsteking is bij een botox behandeling relatief klein.

Wat zijn fillers?

Fillers bestaan uit de stof hyaluronzuur, dit is een gel-achtige substantie. Hyaluronzuur is een stof wat bij iedereen in de huid voorkomt. Het is dus niet lichaamsvreemd. Het zorgt ervoor dat je huid niet alleen stevig blijft maar ook elastisch. Naarmate we ouder worden neemt de hoeveelheid hyaluronzuur in de huid af. Dit gebeurd ongeveer na de 40ste levensjaar. Hierdoor kan de huid slap worden en krijgen de rimpels de kans om zich te vormen. Met fillers is het mogelijk om de ze rimpels weer op te vullen.

Bij Kliniek Vinci is mogelijk om de hyaluronzuur in de huid weer aan te vullen, hiervoor gebruiken we Profhilo. Dit zorgt ervoor dat er meer hyaluronzuur in de huid komt, waardoor de vochtgehalte indirect toeneemt. Dit geeft de huid meer volume en verzacht de fijne rimpels. Mocht u interesse hebben kunt een afspraak inboeken voor een gratis consult.

Hoe werken tijdelijke fillers?

Fillers worden geïnjecteerd in de diepe lijnen in het gezicht. Hierdoor vult een rimpel zich op en is deze minder zichtbaar. Het resultaat is onmiddellijk te zien en blijft ongeveer 9 tot 12 maanden zichtbaar. De grootste voordeel van de nieuwe generatie fillers is dat ze oplosbaar zijn. Dit kan door het eiwit hyaluronidase te injecteren. Hierdoor smelt de fillers als het ware weg.

Hoe werken permanente fillers?

Permanente fillers blijven altijd hun vorm behouden. Het nadeel hiervan is dat ze niet mee veranderen naarmate we verouderen. Ook kunnen permanente fillers onderhuidse verdikkingen veroorzaken en kunnen de fillers zich verplaatsen door veroudering van het gezicht. Hierdoor kan het zijn dat je er op den duur onnatuurlijk uit gaat zien. Het is echter wel mogelijk om permanente fillers op verschillende wijze te verwijderen dit kan operatief, door middel van echografische drainage of met een laserbehandeling.

Wanneer is het gebruik van fillers of botox zinvol?

Wat van belang is voor fillers, is de staat van de huid. Fillers steunen op de huid en hebben daarom een bepaalde stevigheid van de huid nodig. Als een huid bijvoorbeeld erg verslapt is dan zullen fillers weinig kunnen toevoegen aan de huid. Botox kan de spieren altijd verslappen en heeft geen steun nodig.

Hoe bereid je je voor op een botox of fillers behandeling?

Er is niet veel nodig om je hierop voor te bereiden. Wel is het aan te raden om ter voorkoming van blauwe plekken, de dag ervoor geen alcoholische middelen te nuttigen. Verder dient je huid schoon te zijn en vrij van make-up.

Wat mag wel en niet na een botox of fillers behandeling?

De eerste dag na de behandeling (24 uur) mag je niet intensief sporten of veel alcohol drinken. Ook mag je niet onder de zonnebank of naar de sauna aangezien blootstelling aan fel licht en warmte het effect kan verminderen.

De eerste 3 uur mag je niet vooroverbuigen of plat liggen, eventjes voorover buigen kan in principe geen kwaad. Wanneer je langdurig voorover buigt of plat gaat liggen kan de botox zich verplaatsten, hierdoor kan de botox bij een andere spier terecht komen. De botox werkt binnen 2 weken in op de spier en dan pas is het eindresultaat zichtbaar. Mocht er iets mis zijn gegaan, dan kan de arts vaak wel een oplossing bieden. Het is daarom aan te raden om een afspraak te maken voor een nacontrole.

Hoe pijnlijk is een botox of filler behandeling?

Bij botox wordt er gebruikt gemaakt van de meest fijne naaldjes, waardoor je de prikjes vrijwel niet voelt. De ingespoten vloeistof kan wel even een branderig gevoel geven maar dit trekt snel weer weg. Bij filler behandelingen wordt er gebruikt gemaakt van canules. Canules hebben geen scherpe punt, hierdoor is de kans op pijn, zwellingen blauwe plekken zeer klein.

Hoelang duurt een botox of filler behandeling?

Een botox of filler behandeling duur niet lang. Een zone botox duurt enkele seconden. Fillers behandelingen duren iets langer: 5-10 minuten. Na een botox behandeling zie je na 5 minuten er niks meer van. Je kan gelijk na de behandeling weer aan de slag. Dit geldt eigenlijk ook voor de meeste filler behandelingen.

Mag een botox of filler behandeling tijdens de zwagerschap?

Tijdens zwangerschap of borstvoeding is een behandeling helaas niet mogelijk omdat er niet voldoende bekend is over de gevolgen hiervan.

Hoelang blijft het resultaat van een botox of filler behandeling zichtbaar?

Gemiddeld genomen blijft het resultaat van een botox behandeling 3 tot 5 maanden. Een fillers behandelingen blijft gemiddeld tussen de 8-12 maanden zichtbaar. Hier zit echter wel veel variatie in – dit hangt namelijk af van de type fillers. Sommige fillers blijven tot 1,5 tot 2 jaar zichtbaar.

Wat zijn de kosten van botox en fillers behandelingen?

De botox prijzen worden vaan bepaald aan de aantal behandelende gebieden – ook wel “zones” genoemd. Filler prijzen gaan per milliliter. Aan de hand van de diepte van de rimpel, huidkwaliteit en beoogde effect, zal de arts met u bespreken hoeveel er nodig zal zijn. Bekijk onze botox en filler prijzen.

Fillers en vaccinatie

Van de vaccins AstraZenica en BioNtech zijn geen bijwerkingen op fillers gevonden. Van de Moderna en Pfizer vaccins is bekend dat er een kans van 0,02% is op tijdelijke zwellingen binnen een paar dagen na de vaccinatie, de zwellingen bevinden zich op de plekken in het gezicht waar fillers zijn geplaatst. Er is meestal geen behandeling nodig, hoogstens een allergiepil. Omdat de bijwerkingen niet ernstig en goed te behandelen zijn, is het niet nodig om af te zien van een fillerbehandeling. Wel raden wij aan om een filler behandeling uit te stellen tot 2 paar weken na de vaccinatie. Dit geld ook voor de booster.

Botox en vaccinatie

De vaccinatie tegen corona heeft in geen enkele opzichte invloed op botox – ook de boosters hebben geen effect op de werking van botox. Daarom kunnen botox behandelingen gewoon plaatsvinden.

Ontdek de kunst van een natuurlijk resultaat bij Kliniek Vinci.

Ontdek een unieke combinatie van esthetiek en expertise. Maak een afspraak en ervaar de harmonie tussen innovatieve behandelingen en artistiek vakmanschap.

Lees meer over onze behandelingen

hyperpigmentatie herstellen met polynucleotide

Polynucleotide tegen hyperpigmentatie

Heb je last van hyperpigmentatie en ben je op zoek naar een effectieve oplossing? Polynucleotiden bieden een veelbelovende behandeling om donkere vlekken op de huid

verschil tussen polynucleotide en profhilo

Verschil tussen Polynucleotide en Profhilo

Polynucleotiden en Profhilo zijn twee populaire behandelingen die een veelbelovende oplossing bieden voor huidverjonging. Dit artikel bespreekt de belangrijkste verschillen tussen deze twee technieken en helpt u bepalen

polynucleotide ogen eyes

Polynucleotide ogen

Slap huid onder de ogen kan invloed hebben op je uiterlijk en zelfvertrouwen. Dit veelvoorkomende probleem wordt vaak veroorzaakt door veroudering, vermoeidheid of genetische factoren.

Hyaluronzuur fillers

Hyaluronzuur fillers

Ontdek alles over hyaluronzuur fillers: werking, voordelen en behandelingen. Krijg een jeugdige uitstraling met fillers.