verschil Radiesse en Hyaluronzuur fillers

Verschil tussen Radiesse en hyaluronzuur fillers

In de wereld van cosmetische behandelingen zijn Radiesse en fillers twee veelgebruikte opties voor het verminderen van rimpels en het herstellen van volume in het gezicht. Hoewel hun doelen vergelijkbaar zijn, zijn er aanzienlijke verschillen tussen deze twee behandelingen. In dit artikel zullen we uitgebreid het verschil tussen Radiesse en fillers bespreken, en de factoren die u in overweging moet nemen bij het kiezen van de juiste behandeling die aansluit bij uw specifieke behoeften.

Wat is Radiesse?

Radiesse is een type dermaal filler dat effectief wordt gebruikt voor het herstellen van verloren volume in het gezicht en het verminderen van fijne lijntjes en rimpels. Het belangrijkste actieve ingrediënt in Radiesse is calciumhydroxyapatiet (het mineraal waaruit het tandglazuurbestaat), een natuurlijk voorkomende stof die veilig en effectief de natuurlijke collageenproductie stimuleert. Radiesse wordt meestal toegepast voor grotere oppervlakten, zoals de wangen.

Wat zijn hyaluronzuur fillers?

Hyaluronzuur fillers, ook wel bekend als dermale fillers of injecteerbare fillers, omvatten een breed scala aan producten die worden gebruikt om volume toe te voegen, rimpels op te vullen en contouren te verbeteren. Deze fillers bestaan uit verschillende materialen met als hoofdingrediënt: hyaluronzuur. Fillers kunnen worden gebruikt om fijne lijntjes, rimpels en diepe plooien in verschillende delen van het gezicht te verminderen, zoals de neuslippenplooi, lippen en kaaklijn.

Het verschil tussen Radiesse en hyaluronzuur fillers

Het belangrijkste onderscheid tussen Radiesse en fillers ligt in het werkingsmechanisme. Radiesse werkt door de eigen collageen en elastine productie te stimuleren. Hierdoor krijg je een meer natuurlijke volume-verdeling, met als bonus een verstrakking van de huid. Fillers bestaan uit hyaluronzuur, dat vocht aantrekt en hiermee volume creëert. Hierdoor is het mogelijk om tijdens een behandeling direct volume te creëren. Daarnaast is het met fillers mogelijk ook mogelijk om stevige structuren te creëren zoals een kin en kaaklijn.

De resultaten van Radiesse beginnen na 3 maanden zichtbaar te worden en kunnen tot anderhalf jaar aanhouden. De resultaten van fillers zijn meteen zichtbaar en houden 8-12 maanden aan.

Er zijn verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden, het gewenste resultaat, de duurzaamheid en het budget. Voor een langdurige resultaat met natuurlijke stimulatie, kan Radiesse een geschikte keuze zijn. Voor direct resultaat hebben reguliere fillers de voorkeur.

Conclusie

Het maken van een keuze tussen Radiesse en fillers hangt af van uw specifieke behoeften. Radiesse, met zijn vermogen om de natuurlijke collageenproductie te stimuleren en langdurige resultaten te bieden, is ideaal voor grotere oppervlakten. Fillers, daarentegen, gemaakt van hyaluronzuur, bieden direct resultaat en zijn veelzijdiger.

Om u te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze, hebben we een lijst samengesteld met belangrijke overwegingen:

  1. Gewenst resultaat: Overweeg welke specifieke gebieden u wilt verbeteren en welk type rimpels u wilt aanpakken. Radiesse is effectief bij grote oppervlaktes, fillers zijn geschikt voor specifieke rimpels en gebieden.
  2. Effect: Radiesse duurt 3 maanden voordat het effect optimaal is, fillers zijn meteen zichtbaar.
  3. Duurzaamheid: Radiesse tot anderhalf jaar effect. Fillers hebben doorgaans variërend van 8-12 maanden effect.
  4. Budget: Houd rekening met uw budget en de kosten van de behandeling. Radiesse kan initiëel duurder zijn dan fillers, maar omdat de resultaten langer aanhouden, kan het kosteneffectiever zijn. Ook omdat er een component huidverstrakking bijzit.

Ontdek de kunst van een natuurlijk resultaat bij Kliniek Vinci.

Ontdek een unieke combinatie van esthetiek en expertise. Maak een afspraak en ervaar de harmonie tussen innovatieve behandelingen en artistiek vakmanschap.

Lees meer over onze behandelingen

Hyaluronzuur fillers

Hyaluronzuur fillers

Ontdek alles over hyaluronzuur fillers: werking, voordelen en behandelingen. Krijg een jeugdige uitstraling met fillers.

liquid facelift met fillers

Liquid Facelift

In essentie is een liquid facelift niets anders dan het gebruik van normale fillers, maar dan toegepast op meerdere gebieden tegelijkertijd.

Botox na slapen

Veilig slapen na Botox

Ontdek waarom het veilig is om te slapen na een Botox behandeling bij Vinci. Leer meer over de juiste nazorg voor optimale resultaten.

De populairste Botox merken

De populairste Botox merken

Ontdek welk Botox merk het beste bij jou past in deze uitgebreide vergelijkende gids. Leer over de voordelen, verschillen en beste keuzes voor jouw jeugdige uitstraling in 2024.

Styalage Filler

Stylage filler

Stylage filler is op basis van cross-linked hyaluronzuur en een mannitol gemaakt. Deze combinatie zorgt voor een natuurlijk ogend resultaat.