Styalage Filler

Stylage filler

Stylage is een merknaam van een filler. Het wordt geproduceerd in Frankrijk door VIVACY. Al meer dan 15 jaar is VIVACY een grote speler op het gebied van hyaluronzuur binnen de esthetische branche. Bij Kliniek Vinci werken we onder andere met fillers van VIVACY. Ontdek ons uitgebreide assortiment Stylage fillers, speciaal ontworpen om aan diverse esthetische behoeften en wensen te voldoen.

Wat is een Stylage filler?

Stylage fillers zijn fillers op basis van cross-linked hyaluronzuur en een krachtige antioxidant genaamd Mannitol. Deze combinatie zorgt voor een natuurlijk ogend resultaat, en minimaliseert ook de kans op blauwe plekken en zwellingen. Door het hyaluronzuur wordt de huid gehydrateerd en krijgt deze een natuurlijke uitstraling. De aanwezigheid van Mannitol, een natuurlijke antioxidant die vrije radicalen bestrijdt, draagt bij aan een sneller herstelproces na de behandeling.

Hyaluronzuur

VIVACY’s producten zijn allemaal gemaakt van hyaluronzuur. Dat is een stof die van nature in ons lichaam voorkomt, vooral in onze huid en slijmvliezen. Het kan heel veel water vasthouden, wel duizend keer zijn eigen gewicht! Daardoor helpt het onze huid en weefsels vochtig en stevig te houden.

Maar hyaluronzuur breekt snel af en lost op in water. Daarom moet het gestabiliseerd worden voordat het in de huid kan worden gespoten. Dat gebeurt met een speciale techniek genaamd “cross-linking”. Hierbij worden de hyaluronzuurmoleculen aan elkaar gekoppeld tot een samenhangend geheel. Deze gel zorgt voor een gladmakend, liftend en volumegevend effect op de huid, dat maanden kan aanhouden. Hoe lang precies hangt af van verschillende dingen, zoals het type huid van de patiënt, leeftijd, levensstijl en waar de injecties worden gedaan.

IPN-Like Technology

Laboratoires VIVACY heeft een unieke technologie ontwikkeld voor hyaluronzuur, genaamd “IPN-Like Technology”. Deze technologie zorgt ervoor dat de visco-elastische eigenschappen van elk product nauwkeurig worden bepaald. Artsen zoeken vooral naar producten die de huid liften, ondersteunen en gemakkelijk verspreiden. Om deze effecten te bereiken, moet de HA-gel zowel elastisch als vloeibaar zijn. Deze eigenschappen bepalen waar de gel wordt geïnjecteerd en hoe deze reageert op mechanische belastingen. De technologie optimaliseert de viscositeit voor goede injecteerbaarheid, behoudt de onafhankelijkheid van de HA-netwerken en zorgt voor samenhang van de gel.

Types Stylage filler

Er zijn verschillende type Stylage fillers. Elk met een specifieke hardheid die is afgestemd op verschillende behoeften en gebieden van het gezicht. Van de lichte en flexibele Stylage S voor oppervlakkige rimpels, tot de stevigere en dieper werkende Stylage L en XL. Deze zijn geschikt voor het aanpakken van diepere plooien en verloren volume. Door deze variatie zorgen we ervoor dat elke filler nauwkeurig kan worden gekozen en toegepast voor het gewenste resultaat.

Stylage filler S

Stylage filler S

Deze filler behandelt oppervlakkige en fijne rimpels, vooral rond de mond en ogen. Stylage S is speciaal ontwikkeld voor subtiele correctie met een natuurlijke uitstraling. Met een lichte consistentie en precieze injectie is het ideaal voor rimpels. Het geeft directe resultaten en langdurige verjongingseffecten.

Stylage filler M

Stylage filler M

Diepere rimpels en plooien, zoals de neuslippenplooi en marionetlijnen, worden effectief aangepakt met Stylage M. Bovendien is deze filler ideaal voor het verbeteren van lippen en het herstellen van volume. Het resultaat van een behandeling met Stylage M is vrijwel direct zichtbaar. Wel duurt het ongeveer 2-4 weken voordat een fillers zich volledig “gesetteld”is.

Stylage filler L

Stylage filler L

Voor diepe rimpels en volumeverlies in het gezicht biedt Stylage L de perfecte oplossing. Doordat deze fillers iets meer kracht heeft, kan het verloren volume weer terug brengen. Door de stevigheid van Stylage L blijft het resultaat van de behandeling ook langer behouden (12-14 maanden). Hierbij is het wel belangrijk dat arts weet waar hij deze fillers kan plaatsen.

Stylage filler XL

Stylage filler XL

Stylage XL is een krachtige filler voor het creëren van gezichtscontouren. Populaire gebieden zijn kaaklijn en kin. Hierbij is het nodig een om een nieuwe vorm te creëren, dus heeft de fillers extra kracht nodig. Ook hierbij geldt dat dit duurzame fillers zijn die makkelijker meer dan een jaar blijven zitten.

Stylage: klinisch bewezen veiligheid en betrouwbaarheid

De veiligheid en betrouwbaarheid van Stylage fillers zijn klinisch bewezen. Uitgebreid onderzoek toont aan dat een hoog percentage van de patiënten tevreden is met de resultaten van hun behandeling. Met een gemiddelde duurzaamheid van 9 tot 12 maanden bieden Stylage fillers langdurige resultaten en flexibiliteit voor herhalingsbehandelingen.

Belangrijke overwegingen voor langdurige resultaten

Hoewel Stylage fillers langdurige resultaten bieden, zijn er enkele factoren die invloed kunnen hebben op hun duurzaamheid. Hitte, intense fysieke activiteit en beweging kunnen het afbraakproces van fillers versnellen. Daarom is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen en advies in te winnen bij een gekwalificeerde arts. Daarnaast is een goede nazorg essentieel om het maximale uit de behandeling te halen. Door de aanbevelingen van de arts op te volgen kunnen patiënten genieten van langdurige en natuurlijke resultaten.

Het cruciale belang van de kundigheid van de arts

Bij een filler behandeling is niet alleen het merk belangrijk, maar de kundigheid van de arts speelt een cruciale rol. Een ervaren en deskundige arts kan de juiste filler selecteren en nauwkeurig injecteren om optimale resultaten te garanderen. Daarnaast kan een ervaren arts advies geven over de juiste behandeling rekening houdend met leeftijd, huidtype en medische geschiedenis.

Referentie

Papakonstantinou, E. & Al. Hyaluronic acid – A key molecule in skin aging. Dermato-Endocrinology 4:3, 253–258; July–December 2012.

Ulf Anderegg, J. C. S. & Al. More than just a filler – the role of hyaluronan for skin homeostasis. Experimental Dermatology, 2014, 23, 295–303.

Becker, L. C. & Al. “Final Report of the Safety Assessment of Hyaluronic Acid, Potassium Hyaluronate, and Sodium Hyaluronate” International Journal of Toxicology, 2009, volume 28 Number 4S, 5-67.
IPN-Like Technology Patent delivered WO2009/071697 in 2008.

Sundaram, H. & Al., “Biophysical characteristics of hyaluronic acid soft-tissue fillers and their relevance to aesthetic applications”. American Society of Plastic Surgeons, Plast. Reconstr. Surg. 132: 5S, 2013.

Ontdek de kunst van een natuurlijk resultaat bij Kliniek Vinci.

Ontdek een unieke combinatie van esthetiek en expertise. Maak een afspraak en ervaar de harmonie tussen innovatieve behandelingen en artistiek vakmanschap.

Lees meer over onze behandelingen

Hyaluronzuur fillers

Hyaluronzuur fillers

Ontdek alles over hyaluronzuur fillers: werking, voordelen en behandelingen. Krijg een jeugdige uitstraling met fillers.

liquid facelift met fillers

Liquid Facelift

In essentie is een liquid facelift niets anders dan het gebruik van normale fillers, maar dan toegepast op meerdere gebieden tegelijkertijd.

Botox na slapen

Veilig slapen na Botox

Ontdek waarom het veilig is om te slapen na een Botox behandeling bij Vinci. Leer meer over de juiste nazorg voor optimale resultaten.

De populairste Botox merken

De populairste Botox merken

Ontdek welk Botox merk het beste bij jou past in deze uitgebreide vergelijkende gids. Leer over de voordelen, verschillen en beste keuzes voor jouw jeugdige uitstraling in 2024.