Nabehandeling lipfillers: tips voor een sneller en beter herstel

leefregels na lipfillers

Inleiding

Bij Kliniek Vinci in Leiden zijn we gespecialiseerd in cosmetische behandelingen zoals botox, fillers en huidverbetering. Een van de populaire behandelingen die we aanbieden zijn lipfillers. Een goed herstel na de behandeling is even belangrijk als de behandeling zelf. Daarom willen we het vandaag hebben over de nabehandeling van lipfillers. In dit artikel geven we je handige tips over wat je thuis kunt doen in de dagen en weken na je behandeling.

Direct na de behandeling: de eerste 24 uur

Koelen

Direct na uw behandeling is het essentieel om de lippen goed te koelen met een koud kompres. Dit helpt eventuele onmiddellijke zwelling en blauwe plekken te verminderen. Bij zwelling tijdens de behandeling kan het helpen om een icepack te gebruiken. De eerste dag om de 2 uur voor ongeveer 10 minuten. De dagen erna 2-3 keer per dag voor 10-15 minuten.

De lippen niet aanraken

Hoewel het verleidelijk kan zijn om uw nieuwe lippen meteen na de behandeling aan te raken, is het belangrijk om elke vorm van aanraking of druk in de eerste 24 uur na de behandeling te vermijden. Dit komt omdat het weefsel rondom de injectieplaatsen gevoelig zijn en de filler vatbaar is voor verschuiving.

Vermijd Make-up

Hoewel het verleidelijk kan zijn om uw nieuwe lippen meteen te showen, is het belangrijk om make-up in de eerste 24 uur na de behandeling te vermijden. Make-upproducten kunnen bacteriën bevatten die infecties kunnen veroorzaken wanneer de behandelde lippen nog aan het genezen zijn. Bovendien kunnen bepaalde make-upproducten ingrediënten bevatten die irritatie kunnen veroorzaken, wat het herstelproces kan vertragen.

De eerste week: voed en bescherm

Hydrateer

Hydratatie is de sleutel tot een sneller herstel en mooiere resultaten. Na de lipfillerbehandeling kan de huid rond de lippen gevoelig en droog aanvoelen. Een hoogwaardige lipbalsem zonder irriterende stoffen zoals alcohol of menthol kan helpen om de lippenbarrière te behouden en het herstelproces te versnellen. Door de lippen vochtig te houden, kan dit bovendien bijdragen aan een meer gelijkmatige verdeling van de filler.

Vermijd hitte

In de eerste week na uw lipfillerbehandeling is het raadzaam om alle vormen van hitte te vermijden, zoals sauna’s, heet water en directe blootstelling aan zonlicht. Dit kan resulteren in een verhoogde zwelling en irritatie, wat niet alleen ongemakkelijk kan zijn maar ook het herstelproces kan vertragen. Bovendien kan hitte de zwelling weer doen toenemen.

Voeding

Een evenwichtige voeding die rijk is aan vitaminen en mineralen kan uw herstel bevorderen. Dit is omdat bepaalde vitaminen, zoals vitamine C en E, een rol spelen in weefselherstel en collageenproductie. Vitamine C is een essentiële bouwsteen voor de productie van collageen, het eiwit dat helpt bij het genezen van de huid. Vitamine E werkt als een antioxidant en kan helpen om ontstekingen en irritaties te verminderen. Door voedsel te eten dat rijk is aan deze vitamines, zoals citrusvruchten en noten, versnelt u niet alleen het genezingsproces maar verbetert u ook de algehele gezondheid van uw huid.

Weken 2 tot 4: het subtiele herstelproces

In de periode van twee tot vier weken na uw lipfillerbehandeling is het normaal dat er nog enige zwelling zichtbaar is. Hoewel het grootste deel van de initiële zwelling en eventuele blauwe plekken doorgaans binnen de eerste week verdwijnen, kan er nog steeds een subtiele zwelling aanwezig zijn. Het goede nieuws is dat deze in deze periode geleidelijk zal afnemen.

Dit is een belangrijke fase voor het ‘settelen’ van de filler. Uw lichaam blijft nog steeds werken aan het integreren van de hyaluronzuurfiller met uw eigen weefsels. Dit natuurlijke proces helpt bij het bereiken van een meer natuurlijk resultaat.

Conclusie

De nabehandeling van lipfillers is een cruciale fase in het behandelingsproces. Door de juiste zorg en voorzorgsmaatregelen kun je genieten van een sneller en beter herstel. Voor een snelle herstel is het belangrijk om te blijven koelen en lichtjes masseren.

Voor meer informatie en persoonlijk advies nodigen we je graag uit bij Kliniek Vinci in Leiden. We zijn experts op het gebied van fillers en kunnen je een behandeling op maat aanbieden.

Heb je nog vragen over de nabehandeling van lipfillers of andere behandelingen? Neem dan gerust contact met ons op.

Referenties

https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fsurg.2021.681028/full

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8021234/

Bij Kliniek Vinci benadrukken we met subtiele aanpassingen jouw eigen schoonheid, voor een natuurlijk stralend resultaat.

1
JAAR ERVARING
1
INGREPEN
1 %
BEOORDELING

Ontdek de kunst van natuurlijke schoonheid.

Stap in de wereld van tijdloze elegantie. Maak een afspraak en beleef vernieuwde schoonheid.

BLOG & NIEUWs

Meer informatie over Botox & Fillers