Hoelang werkt Botox?

Hoelang botox werkt is afhankelijk van verschillende factoren. Elk patiënt is anders en elk lichaam reageert anders. Zo hebben mannen vaak krachtigere spieren dan vrouwen. Hoe sterker een spier is hoe meer botulinetoxine er nodig is om de spier te kunnen ontspannen. Een forse fronsrimpel wordt veroorzaakt door een krachtige spier en heeft daarom meer botox nodig dan fijne lijntjes die door minder sterke spieren worden veroorzaakt, zoals bij een gummysmile.

Hoe werkt botox?

Botox zorgt ervoor dat de signaal van de zenuw naar spier wordt geblokkeerd. Hierdoor is het niet meer mogelijk om de behandelde spier samen te trekken. Wanneer een spier een paar uur geen signalen ontvangt zal de spier verslappen.

Elk persoon is anders en daarom verschilt het per persoon hoelang botox werkt. Het lichaam maakt steeds nieuwe neurotransmitters aan. Neurotransmitters zijn kleine stofjes die de zenuwen aanmaken om signalen door te geven, naar bijvoorbeeld een spier. Het aanmaken van receptoren die het signaal van de neurotransmitters ontvangen duurt ongeveer 3 tot 4 maanden. De botox werkt dan theoretisch  3 tot 4 maanden. Per persoon kan dit nog verder verschillen. Het gemiddelde effect van een botox behandeling wordt echter geschat op 3 tot 6 maanden en soms zelfs tot 9 maanden.

Botox op lange termijn

Voordat u aan botox begint zijn de spieren nog stevig. Naarmate u vaker een botox behandeling hebt gehad, zult u merken dat het effect steeds mooier is en ook langer aanhoud. Hierdoor verzachten ook de lijnen steeds meer en meer. Als u ervoor kiest om te stoppen met botox, dan zullen de spieren weer hun orginele sterkte en dikte terug te krijgen als voor de behandeling.

Verschillende merken botox

Elke arts is anders en elke behandeling is anders. Zo is het de vraag of de botulinetoxine volgens voorschrift is voorbereid of niet. Hoeveel botulinetoxine wordt er ingespoten en wordt het op exact op de juiste plek ingespoten?

Bovendien is niet elke botulinetoxine hetzelfde. De merken die goedgekeurd zijn door de FDA (Amerikaanse Food and Drugs Administration) zijn : Azzalure, Bocouture en Botox. Uit onderzoek blijkt dat de drie merken niet wezenlijk van elkaar verschillen qua werking. Wel kan het zijn dat uw lichaam beter reageert op de ene merk dan op de ander.

Azzalure-bocouture-botox

Wat doet botox sneller uitwerken?

Er zijn veel redenen waardoor botox sneller uitwerkt dan u gewent bent. Hoge temperaturen, zoals in de zomermaanden, breken botox sneller af. Niet alleen buiten temperaturen spelen een rol maar ook uw eigen lichaamstemperatuur, dus na een ziekte periode (koorts) wordt botox ook sneller afgebroken. Bij personen die dagelijks sporten is het effect ook minder lang zichtbaar dan bij een persoon die dat niet doet.

Mocht het zo zijn kunt u altijd contact opnemen met ons via onze contactpagina. Daarnaast kunt altijd via onze social media kanalen contact met ons opnemen; Instagram of Facebook.

Bij Kliniek Vinci benadrukken we met subtiele aanpassingen jouw eigen schoonheid, voor een natuurlijk stralend resultaat.

1
JAAR ERVARING
1
INGREPEN
1 %
BEOORDELING

Ontdek de kunst van natuurlijke schoonheid.

Stap in de wereld van tijdloze elegantie. Maak een afspraak en beleef vernieuwde schoonheid.

BLOG & NIEUWs

Meer informatie over Botox & Fillers