botox en fillers in leiden door imraan muradin
injectables botox en fillers in leiden door imraan muradin

Face slimming met botox

Het gezicht afslanken met botox wordt ook wel face slimming genoemd. Deze behandeling is voornamelijk populair bij Aziaten. Naarmate je ouder wordt kan je gezicht breder worden. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Het kan zijn dat de vetpercentage in de kaaklijn is toegenomen. Ook kunnen de kauwspieren groter zijn geworden. Door tandenknarsen kunnen de kauwspieren overactief worden en vergroten.

Face slimming met botox

Een behandeling waarbij het gezicht met botox wordt afgeslankt wordt kaaklijnverkleining of kauwspierverkleining genoemd. Bij deze ingreep wordt de kaaklijn optisch verkleint. Dit gebeurt doordat de kauwspier wordt verslapt.

De face slimming behandeling

De kauwspier bevindt zich achter de kaak en is noodzakelijk om te kunnen kauwen. Omdat de kauwspier een grote spier is bepaalt het voor een groot deel de vorm van de kaaklijn. Bij de face slimming behandeling wordt er botox in de kauwspier gespoten.  De kauwspier verslapt hierdoor. Doordat de kauwspier minder kracht heeft verliest de spier volume. Hierdoor kan de kaakspier ook minder goed samentrekken. De volumeverlies van de kaakspier zorgt voor een smallere kaaklijn.

Andere mogelijkheden

De kauwspier is een prominente spier van het aangezicht. Naast het versmallen van de kaaklijn zijn er ook medische gronden om te kiezen voor een kauwspierverkleining. Een overactieve kauwspier kan namelijk zorgen voor mirgaine en tandenknarsen, ook wel bruxisme genoemd. Door de kauwspier te verslappen zal de spier ontspannen. Dit zorgt voor minder spanning wat kan leiden tot minder migraine. Daarnaast zorgt de verzwakte kauwspier ervoor dat het tandenknarsen vermindert.

Duur behandeling

De behandeling zelf duurt in principe niet langer dan 30 minuten. De botox wordt met kleine prikjes in de kauwspier geïnjecteerd. Dit zorgt ervoor dat de spier verslapt en minder sterk samentrekt. Het resultaat hiervan is dat de kauwspier minder zichtbaar wordt.

Het resultaat

Na een kauwspierverkleining is het resultaat niet direct zichtbaar. De botox heeft namelijk enkele dagen nodig om de behandelde spier te verslappen. Het effect houdt overigens ongeveer 3 tot 4 maanden aan. Daarna kan de behandeling herhaald worden.

Overmatig zweten, ook wel hyperhidrosis genoemd kan zeer storend zijn. Botox kan een uitkomst bieden hiervoor in gebieden zoals de
Door middel van fillers is het mogelijk om kleine imperfecties te corrigeren met fillers, denk aan littekens of de vorm
Ingevallen of hangende wangen kunnen u ouder doen lijken. Met behulp van fillers in de wangen is het mogelijk om
Er zijn veel verschillende technieken om de lippen op te vullen: de russische methode, de klassieke methode, cupidbow, keyhole en
Fillers in Leiden door dokter Imraan Muradin. Imraan staat bekend om zijn zachte hand en mooie resultaten. Boek online uw
Imraan Muradin onderscheid zich door zijn persoonlijke benadering. Door zijn precisie en ervaring weet hij prachtige resultaten te behalen.
Botox aftercare: eerste 2 uur gebied niet aanraken. Eerste 4 uur niet liggen of vooroverbuigen. Eerste 24 uur warmte en intensieve activiteiten vermijden.
Bruxisme (tandenknarsen, kaakklemmen) komt vaak voor bij te sterke kaakspieren. Door middel van botox in de kaken kunnen deze ontspannen.