botox en fillers in leiden door imraan muradin
injectables botox en fillers in leiden door imraan muradin

Botox nabehandeling aftercare

Aftercare direct na een botox behandeling

Direct na de botox behandeling zal u lichte zwelling en lichte roodheid zien. Deze zijn in de meeste gevallen binnen 5-10 minuten weer verdwenen. Heeft u een gevoelige huid, dan kan dit langer duren. Daarnaast kan het ook zo zijn dat de huid wat geïrriteerd raakt van de desinfectie, ook dit trekt weer snel bij. Mocht het nodig zijn dan krijgt u een koud kompres om uw huid te koelen. Probeer tijdens het koelen niet het compres hard tegen de behandelde gebied te drukken.

Extra bewegen of niet bewegen na een botox behandeling

Voorheen werd er altijd beweerd om de behandelde gebieden extra veel te bewegen, echter hebben nieuwe onderzoeken de voordelen hiervan niet kunnen bewijzen. Wel mag u de spieren voorzichtig bewegen indien u dat prettig vindt.

Wat mag ik niet na een botox behandeling

Direct na de behandeling kan u uw dagelijkse taken hervatten. Om de effectiviteit van de behandeling maximaal te houden en de kans op bijwerkingen te verkleinen, zijn er een aantal leefregels.

Probeer de eerste 2 uur na de behandeling de plekjes niet met uw vingers aan te raken, om de kans op infecties laag te houden. Daarnaast kan u per ongeluk te hard drukken en kan de botox zich verplaatsen.

We raden u aan om de eerste 4 uur na de behandeling niet te liggen of veel voorover te bukken (denk bijvoorbeeld aan tuinieren). Dit voorkomt dat de injectie plekjes teveel druk krijgen en de botox zicht verplaatst naar andere spieren.

Probeer de eerste 24 uur na de behandeling rustig aan te doen. Dat houdt in; niet sporten of andere activiteit waarbij uw moet inspannen (bijvoorbeeld klussen of veel sjouwen). Daarnaast is het aangeraden om de eerste 24 uur sauna, zonlicht of zonnebank en hete douches te vermijden.

Botox aftercare samengevat

  • Eerste 2 uur na de behandeling de behandelde gebieden niet aanraken.
  • Eerste 4 uur na de behandeling niet liggen of vooroverbuigen.
  • Eerste 24 uur na de behandeling warmte en intensieve activiteiten vermijden.

Meest voorkomende botox behandeling

De fronsrimpels, de voorhoofdslijnen en kraaienpootjes. Bekijk hier onze botox prijzen.

Vragen na een botox behandeling?

Schroom niet om een vraag te stellen via de contactpagina. Of gewoon via Whatsapp, Instagram of Facebook.

Door bepaalde gebieden te behandelen met botox kunnen de hoofdpijnklachten bij migraine afnemen. Laat u behandelen door ervaren cosmetische artsen.
Fillers in de jukbeenderen zorgen voor een mooie definitie van het gezicht. Daarnaast zorgt het ook voor een liftende effect
De blog gaat over de geschiedenis van botox en andere botulinetoxines, zoals Azzalure, Dysport en Bocouture. Botox is een merknaam
Overmatig zweten, ook wel hyperhidrosis genoemd kan zeer storend zijn. Botox kan een uitkomst bieden hiervoor in gebieden zoals de
Afhangende mondhoeken en marionetlijnen kunnen goed behandeld worden met fillers. Door deze op te vullen worden ze minder zichtbaar.
Imraan Muradin onderscheid zich door zijn persoonlijke benadering. Door zijn precisie en ervaring weet hij prachtige resultaten te behalen.
Door middel van fillers is het mogelijk om kleine imperfecties te corrigeren met fillers, denk aan littekens of de vorm
Radiesse is een injecteerbare filler die het volume in het gezicht herstelt en de huid weer steviger maakt. Daarnaast stimuleert