botox migraine hoofdpijn leiden leiderdorp katwijk noordwijk oegstgeest warmond

Botox tegen migraine

Botox tegen migraine

Van 2002 tot 2012 werd Botox uitsluitend gebruikt voor cosmetische ingrepen. In 2012 keurde de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) botox ook goed voor medische ingrepen. Voorbeelden hiervan zijn migraine en spanningshoofdpijn. Hoewel het misschien geen voor de hand liggende behandeling lijkt, heeft het duidelijke voordelen.

De exacte werking van botox bij hoofdpijn is niet duidelijk. Een theorie is dat botox de zenuwen blokkeert om signalen naar de hersenen te sturen. Hierdoor blokkeren ook de pijnsignalen naar de hersenen. 

Geschikte kandidaten voor botox behandeling tegen migraine

  • Minstens 18 jaar oud.
  • Bekend met chronisch migraine hoofdpijn.
  • Op- en af klachten van hoofdpijn gehad in de afgelopen vier maanden.
  • Ongeveer 15 dagen per maand last van hoofdpijn.
  • De hoofdpijnklachten houden minimaal vier uur aan.

Wanneer is botox geen geschikte behandeling?

Niet iedereen is geschikt voor een botox behandeling tegen hoofdpijn. Hieronder ziet u enkele voorbeelden wanneer botox niet de geschikte behandeling voor u is.

  • Allergie voor een van de bestanddelen van botox.
  • Actieve infectie van de huid (in het gezicht).
  • Bekend met een spier- of zenuwaandoeningen.
  • Bekend met een bloedstoornis.
  • Onlangs geopereerd.

Na de behandeling

Uw veiligheid en comfort staan voorop. Direct na de behandeling kan u uw normale activiteiten hervatten. Echter is het voor de werking van botox belangrijk dat u inspannende activiteiten 24 uur vermijdt. De eerste 4 uur na de behandeling mag u de injectiegebieden niet aanraken, dit ter voorkoming van infecties.

Na uw eerste behandeling duurt het ongeveer 5 tot 10 dagen voordat de botox volledig ingewerkt is. Vervolgens zou u een afname van uw hoofdpijn moeten opmerken. Na ongeveer 3-4 maanden is de botox weer uit het lichaam en kan u voor een nieuwe behandeling gaan.

Prijzen van een botox behandeling tegen migraine.

De kosten hangen af van de aantal behandelde gebieden. Bij de eerste keer is het vaak handig om voor een lichte dosering te kiezen. Hierbij wordt uw frons, voorhoofd en de slapen behandeld met een lage dosering. De werking is dan korter, namelijk rond de 2 maanden in plaats van de 3-4 maanden. De kosten hiervan zijn €199.

Mocht het bevallen kan u altijd de volgende keer voor een volledige dosering gaan.

Ontdek de kunst van een natuurlijk resultaat bij Kliniek Vinci.

Ontdek een unieke combinatie van esthetiek en expertise. Maak een afspraak en ervaar de harmonie tussen innovatieve behandelingen en artistiek vakmanschap.

Lees meer over onze behandelingen

Hyaluronzuur fillers

Hyaluronzuur fillers

Ontdek alles over hyaluronzuur fillers: werking, voordelen en behandelingen. Krijg een jeugdige uitstraling met fillers.

liquid facelift met fillers

Liquid Facelift

In essentie is een liquid facelift niets anders dan het gebruik van normale fillers, maar dan toegepast op meerdere gebieden tegelijkertijd.

Botox na slapen

Veilig slapen na Botox

Ontdek waarom het veilig is om te slapen na een Botox behandeling bij Vinci. Leer meer over de juiste nazorg voor optimale resultaten.

De populairste Botox merken

De populairste Botox merken

Ontdek welk Botox merk het beste bij jou past in deze uitgebreide vergelijkende gids. Leer over de voordelen, verschillen en beste keuzes voor jouw jeugdige uitstraling in 2024.

Styalage Filler

Stylage filler

Stylage filler is op basis van cross-linked hyaluronzuur en een mannitol gemaakt. Deze combinatie zorgt voor een natuurlijk ogend resultaat.