botox en fillers in leiden door imraan muradin
injectables botox en fillers in leiden door imraan muradin

Botox tegen migraine

Botox tegen migraine

Van 2002 tot 2012 werd Botox uitsluitend gebruikt voor cosmetische ingrepen. In 2012 keurde de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) botox ook goed voor medische ingrepen. Voorbeelden hiervan zijn migraine en spanningshoofdpijn. Hoewel het misschien geen voor de hand liggende behandeling lijkt, heeft het duidelijke voordelen.

De exacte werking van botox bij hoofdpijn is niet duidelijk. Een theorie is dat botox de zenuwen blokkeert om signalen naar de hersenen te sturen. Hierdoor blokkeren ook de pijnsignalen naar de hersenen. 

Geschikte kandidaten voor botox behandeling tegen migraine

  • Minstens 18 jaar oud.
  • Bekend met chronisch migraine hoofdpijn.
  • Op- en af klachten van hoofdpijn gehad in de afgelopen vier maanden.
  • Ongeveer 15 dagen per maand last van hoofdpijn.
  • De hoofdpijnklachten houden minimaal vier uur aan.

Wanneer is botox geen geschikte behandeling?

Niet iedereen is geschikt voor een botox behandeling tegen hoofdpijn. Hieronder ziet u enkele voorbeelden wanneer botox niet de geschikte behandeling voor u is.

  • Allergie voor een van de bestanddelen van botox.
  • Actieve infectie van de huid (in het gezicht).
  • Bekend met een spier- of zenuwaandoeningen.
  • Bekend met een bloedstoornis.
  • Onlangs geopereerd.

Na de behandeling

Uw veiligheid en comfort staan voorop. Direct na de behandeling kan u uw normale activiteiten hervatten. Echter is het voor de werking van botox belangrijk dat u inspannende activiteiten 24 uur vermijdt. De eerste 4 uur na de behandeling mag u de injectiegebieden niet aanraken, dit ter voorkoming van infecties.

Na uw eerste behandeling duurt het ongeveer 5 tot 10 dagen voordat de botox volledig ingewerkt is. Vervolgens zou u een afname van uw hoofdpijn moeten opmerken. Na ongeveer 3-4 maanden is de botox weer uit het lichaam en kan u voor een nieuwe behandeling gaan.

Prijzen van een botox behandeling tegen migraine.

De kosten hangen af van de aantal behandelde gebieden. Bij de eerste keer is het vaak handig om voor een lichte dosering te kiezen. Hierbij wordt uw frons, voorhoofd en de slapen behandeld met een lage dosering. De werking is dan korter, namelijk rond de 2 maanden in plaats van de 3-4 maanden. De kosten hiervan zijn €199.

Mocht het bevallen kan u altijd de volgende keer voor een volledige dosering gaan.

lipfillers leiden
Fillers

Lipfillers Leiden

Lipfillers in Leiden. Voor mooie volle lippen is het genoeg om met 1 ML te beginnen. Voor een subtiel effect volstaat 0.5 ML.

Lees verder »
botox fillers kaaklijn leiden leiderdorp katwijk noordwijk oegstgeest warmond
Fillers

fillers kaaklijn

De kaaklijn en kin zijn de bouwstenen van het gezicht. Met fillers in de kin of kaaklijn is het mogelijk om de contouren te verscherpen en versterken.

Lees verder »
fillers in leiden leiderdorp katwijk noordwijk oegstgeest warmond
Fillers

fillers leiden

Fillers in Leiden door dokter Imraan Muradin. Imraan staat bekend om zijn zachte hand en mooie resultaten. Boek online uw filler behandeling.

Lees verder »
lipflip leiden botox
Botox

Botox lipflip

Een lipflip is een botox behandeling van de lippen. In tegenstelling tot lipfillers, worden de lippen niet opgevuld. Voor een subtiel effect.

Lees verder »
botox mondhoeken
Botox

Mondhoeken

Hangende mondhoeken kunnen twee oorzaken hebben: te sterke spieren of volume verlies. Respectievelijk kunnen deze behandeld worden met botox en fillers.

Lees verder »
botox fillers marionetlijnen leiden leiderdorp katwijk noordwijk oegstgeest warmond
Fillers

marionetlijnen

Afhangende mondhoeken en marionetlijnen kunnen goed behandeld worden met fillers. Door deze op te vullen worden ze minder zichtbaar.

Lees verder »
fillers rokerslijntjes leiden leiderdorp katwijk noordwijk oegstgeest warmond
Fillers

Fillers rokerslijnen

Rokerslijntjes zijn goed te behandelen met fillers. Door de lijntjes met fillers op te vullen worden deze minder diep en opvallend.

Lees verder »