botox en fillers in leiden door imraan muradin
injectables botox en fillers in leiden door imraan muradin

Wat is een botox touch-up

Met een touch-up wordt een nabehandeling van een botox behandeling bedoeld. De arts spuit tijdens deze behandeling een kleine hoeveelheid botox bij. Het resultaat wordt hierdoor verbeterd. Een botox behandeling is relatief snel klaar. De botox heeft echter wel tijd nodig om in te werken. Want gelijk na de botox behandeling merk je eigenlijk nog niet veel. Maar twee tot zeven dagen na de behandeling wordt het resultaat steeds beter zichtbaar. Ongeveer twee weken na de botox behandeling is het resultaat optimaal. Daarom vindt de nacontrole na twee weken plaats. Tijdens deze afspraak controleert de arts het behandelde gebied en kunnen eventuele vragen beantwoord worden. Mocht er een touch-up nodig zijn dan kan de arts dat doen.

Waarom een botox touch-up

Voor alle botox behandelingen bestaan als maatstaf standaardeenheden. Bij de eerste behandeling gebruikt de arts deze standaardeenheden. De standaardeenheden zijn lage doseringen botox. Dit zorgt ervoor dat het resultaat er natuurlijk uit blijft zien. Het kan echter voorkomen dat je niet tevreden bent met het eindresultaat. Tijdens de nabehandeling zal de arts bekijken wat de mogelijkheden zijn om het resultaat te verbeteren. Vaak is het voldoende om extra eenheden botox toe te dienen. Dit wordt een touch-up genoemd.

Complicaties

De touch-up is over het algemeen een relatief korte behandeling. Wanneer er echter complicaties optreden na de eerste botoxbehandeling is het van belang om direct contact op te nemen met de arts. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er binnen twee weken bijwerkingen optreden. Dan is het niet verstandig om te wachten tot de nabehandeling. Door tijdig contact op te nemen kan de arts snel ingrijpen.

Ervaring

Mensen die al langere tijd botox gebruiken hebben er al meer ervaring mee. Zij weten inmiddels wat de juiste doses voor hen is en na hoeveel maanden zij weer behandeld willen worden. Voor deze mensen zal een touch-up niet zo vaak nodig zijn.

imraan muradin
Botox

Imraan Muradin

Imraan Muradin onderscheid zich door zijn persoonlijke benadering. Door zijn precisie en ervaring weet hij prachtige resultaten te behalen.

Lees verder »
botox kaken kaakklemmen tandenknarsen
Botox

kaken

Bruxisme (tandenknarsen, kaakklemmen) komt vaak voor bij te sterke kaakspieren. Door middel van botox in de kaken kunnen deze ontspannen.

Lees verder »
botox kin
Botox

Kin

Putjes in de kin kunnen behandeld worden met botox. Met enkele prikken in de spieren worden de putjes en plooien minder opvallend.

Lees verder »
wenkbrauw lift met botox voorbeeld
Botox

Wenkbrauwlift

De wenkbrauwlift met botox zorgt ervoor dat de wenkbrauwen iets hoger gaan staan. Dit geeft weer een frissen en open blik.

Lees verder »
botox overmatig zweten hyperhidrosis
Botox

Overmatig zweten

Overmatig zweten, ook wel hyperhidrosis genoemd kan zeer storend zijn. Botox kan een uitkomst bieden hiervoor in gebieden zoals de oksels, handen en voeten.

Lees verder »
fillers in leiden leiderdorp katwijk noordwijk oegstgeest warmond
Fillers

fillers leiden

Fillers in Leiden door dokter Imraan Muradin. Imraan staat bekend om zijn zachte hand en mooie resultaten. Boek online uw filler behandeling.

Lees verder »