Wat is een botox touch-up

imraan muradin

Met een touch-up wordt een nabehandeling van een botox behandeling bedoeld. De arts spuit tijdens deze behandeling een kleine hoeveelheid botox bij. Het resultaat wordt hierdoor verbeterd. Een botox behandeling is relatief snel klaar. De botox heeft echter wel tijd nodig om in te werken. Want gelijk na de botox behandeling merk je eigenlijk nog niet veel. Maar twee tot zeven dagen na de behandeling wordt het resultaat steeds beter zichtbaar. Ongeveer twee weken na de botox behandeling is het resultaat optimaal. Daarom vindt de nacontrole na twee weken plaats. Tijdens deze afspraak controleert de arts het behandelde gebied en kunnen eventuele vragen beantwoord worden. Mocht er een touch-up nodig zijn dan kan de arts dat doen.

Waarom een botox touch-up

Voor alle botox behandelingen bestaan als maatstaf standaardeenheden. Bij de eerste behandeling gebruikt de arts deze standaardeenheden. De standaardeenheden zijn lage doseringen botox. Dit zorgt ervoor dat het resultaat er natuurlijk uit blijft zien. Het kan echter voorkomen dat je niet tevreden bent met het eindresultaat. Tijdens de nabehandeling zal de arts bekijken wat de mogelijkheden zijn om het resultaat te verbeteren. Vaak is het voldoende om extra eenheden botox toe te dienen. Dit wordt een touch-up genoemd.

Complicaties

De touch-up is over het algemeen een relatief korte behandeling. Wanneer er echter complicaties optreden na de eerste botoxbehandeling is het van belang om direct contact op te nemen met de arts. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er binnen twee weken bijwerkingen optreden. Dan is het niet verstandig om te wachten tot de nabehandeling. Door tijdig contact op te nemen kan de arts snel ingrijpen.

Ervaring

Mensen die al langere tijd botox gebruiken hebben er al meer ervaring mee. Zij weten inmiddels wat de juiste doses voor hen is en na hoeveel maanden zij weer behandeld willen worden. Voor deze mensen zal een touch-up niet zo vaak nodig zijn.

Kosten botox touch-up

Indien het gaat om een volledige botox zone dan zijn er geen kosten aan verbonden aan de touch-up. Voor het bijspuiten van een baby botox zijn er wel kosten aan verbonden.

Bij Kliniek Vinci benadrukken we met subtiele aanpassingen jouw eigen schoonheid, voor een natuurlijk stralend resultaat.

1
JAAR ERVARING
1
INGREPEN
1 %
BEOORDELING

Ontdek de kunst van natuurlijke schoonheid.

Stap in de wereld van tijdloze elegantie. Maak een afspraak en beleef vernieuwde schoonheid.

BLOG & NIEUWs

Meer informatie over Botox & Fillers