INJECTABLES & SKINCARE

Look as young as you feel.

Verschillen tussen botox merken

Azzalure Bocouture Botox Dysport

Het subtiel verschil tussen botox merken; Bocouture, Azzalure en Dysport kan lastig te onderscheiden zijn. Allemaal zijn het merknamen voor botulinetoxine, een eiwit dat spieren ontspant en rimpels kan verminderen. Botulinetoxine is al langer bekend in de medische wereld gebruikt voor het behandelen van spastische spieren. Tegenwoordig wordt het ook vaak voor cosmetische doeleinden ingezet.

De verschillende merken hebben hun eigen samenstelling van stoffen om het te verdunnen. Hoewel alle merken in principe dezelfde werking hebben, zijn er toch subtiele verschillen tussen hen.

Verschil tussen botox: Botox®

Botox is een merknaam van het bedrijf Allergan, dat al meer dan 30 jaar botulinetoxine produceert. Botox werd in 1989 goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) voor de behandeling van oogspierspasmen en in 2002 voor de behandeling van rimpels tussen de wenkbrauwen. Sindsdien is Botox uitgegroeid tot een van de meest bekende en populaire cosmetische behandelingen ter wereld. Botox gebruik voor medische doeleinden, zoals de behandeling van migraine, overmatig zweten en spierspasmen vind steeds vaker plaats. Allergan heeft veel onderzoek en ontwikkeling gestoken in de productie van Botox en heeft de afgelopen decennia veel expertise opgebouwd op het gebied van botulinetoxine. Als gevolg daarvan is Botox een van de veiligste en meest betrouwbare merken botulinetoxine op de markt.

Verschil tussen botox: Bocouture®

Bocouture is een merknaam van botulinetoxine en wordt net als botox gebruikt voor zowel medische als cosmetische toepassingen. Wat Bocouture onderscheidt van andere merken is dat het minder eiwitten bevat dan bijvoorbeeld botox, waardoor de kans op allergische reacties minder is. Dit kan vooral gunstig zijn voor mensen die gevoelig zijn voor botox.

Verschil tussen botox merken : Azzalure®

Azzalure is een ander merk van botulinetoxine dat speciaal ontwikkeld is voor cosmetische doeleinden. Azzalure heeft een iets andere samenstelling dan botox, waardoor het beter in staat is om grotere gebieden te behandelen en rimpels goed op te vullen. Het kan daarom vooral nuttig zijn voor mensen die bijvoorbeeld diepe fronsrimpels willen behandelen.

Verschil tussen botox merken : Dysport®

Artsen gebruiken Dysport vaak voor cosmetische doeleinden omdat het snel en gemakkelijk kan worden ingespoten en daarom de voorkeur heeft van artsen die met grote hoeveelheden werken. Dysport is het nieuwste merk botulinetoxine op de markt en verschilt niet veel van andere merken. Het kan echter verwarrend zijn omdat het in een kleine verpakking ook wel Azzalure wordt genoemd, waardoor het moeilijker kan zijn om het gewenste merk botulinetoxine te vinden.

Transport en opslag van botox

Er zijn niet alleen verschillen tussen de merknamen van botulinetoxine, maar ook het transport en voorbereiding. Botox en Bocouture bestaan bijvoorbeeld als poedervorm in grote verpakkingen, terwijl Azzalure en Dysport vloeibare injecties zijn. Bovendien is er ook een verschil in de manier van bewaren, waarbij sommige merken te allen tijde gekoeld moeten worden bewaard.

Voorbereiding botox

Cosmetische artsen moeten het poeder van botox en Bocouture eerst activeren met steriel zoutwater voor gebruik. Dit moet uiterst nauwkeurig gebeuren om complicaties te voorkomen. Bij het voorbereiden van botulinetoxine voor behandeling, is het belangrijk dat de cosmetische arts precies weet hoeveel eenheden er nodig zijn voor het gewenste resultaat. Dit kan variëren afhankelijk van de locatie en grootte van het te behandelen gebied en de sterkte van het botulinetoxine merk.

Botox, Bocouture, Azzalure en Dysport

Kortom, naast de subtiele verschillen tussen de merknamen van botulinetoxine, is het belangrijk voor cosmetische artsen om te weten hoe ze de verschillende merken moeten vervoeren en voorbereiden om de beste resultaten te kunnen behalen.

Bij Kliniek Vinci benadrukken we met subtiele aanpassingen jouw eigen schoonheid, voor een natuurlijk stralend resultaat.

1
JAAR ERVARING
1
INGREPEN
1 %
BEOORDELING

Ontdek de kunst van natuurlijke schoonheid.

Stap in de wereld van tijdloze elegantie. Maak een afspraak en beleef vernieuwde schoonheid.

BLOG & NIEUWs

meer informatie over FIllers