fall back botox

Verschillen tussen botox merken

Het subtiel verschil tussen botox merken; Bocouture, Azzalure en Dysport kan lastig te onderscheiden zijn. Allemaal zijn het merknamen voor botulinetoxine, een eiwit dat spieren ontspant en rimpels kan verminderen. Botulinetoxine is al langer bekend in de medische wereld gebruikt voor het behandelen van spastische spieren. Tegenwoordig wordt het ook vaak voor cosmetische doeleinden ingezet.

De verschillende merken hebben hun eigen samenstelling van stoffen om het te verdunnen. Hoewel alle merken in principe dezelfde werking hebben, zijn er toch subtiele verschillen tussen hen.

Verschil tussen botox: Botox®

Botox allergan

Botox is een merknaam van het bedrijf Allergan, dat al meer dan 30 jaar botulinetoxine produceert. Botox werd in 1989 goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) voor de behandeling van oogspierspasmen en in 2002 voor de behandeling van rimpels tussen de wenkbrauwen. Sindsdien is Botox uitgegroeid tot een van de meest bekende en populaire cosmetische behandelingen ter wereld. Botox gebruik voor medische doeleinden, zoals de behandeling van migraine, overmatig zweten en spierspasmen vind steeds vaker plaats. Allergan heeft veel onderzoek en ontwikkeling gestoken in de productie van Botox en heeft de afgelopen decennia veel expertise opgebouwd op het gebied van botulinetoxine. Als gevolg daarvan is Botox een van de veiligste en meest betrouwbare merken botulinetoxine op de markt.

Verschil tussen botox: Bocouture®

bocouture botox

Bocouture is een merknaam van botulinetoxine en wordt net als botox gebruikt voor zowel medische als cosmetische toepassingen. Wat Bocouture onderscheidt van andere merken is dat het minder eiwitten bevat dan bijvoorbeeld botox, waardoor de kans op allergische reacties minder is. Dit kan vooral gunstig zijn voor mensen die gevoelig zijn voor botox.

Verschil tussen botox merken : Azzalure®

Azzalure botox

Azzalure is een ander merk van botulinetoxine dat speciaal ontwikkeld is voor cosmetische doeleinden. Azzalure heeft een iets andere samenstelling dan botox, waardoor het beter in staat is om grotere gebieden te behandelen en rimpels te verzachten. Het kan daarom vooral nuttig zijn voor mensen die bijvoorbeeld diepe fronsrimpels willen behandelen. Verschil met Botox is ook dat het minder een “blok” gevoel geeft in de spieren.

Verschil tussen botox merken : Dysport®

Dysport botox

Dysport wordt wereldwijd veel gebruikt door ervaren artsen vanwege zijn geavanceerde eigenschappen en natuurlijke gevoel na toediening. Bij correct gebruik biedt Dysport langdurigere resultaten dan Botox, waardoor het een populaire keuze is voor cosmetische ingrepen. Hoewel beide behandelingen zijn ontwikkeld uit identieke bacteriën en vergelijkbare eigenschappen vertonen, geven deskundigen aan dat Botox vaak resulteert in een stijver, meer bevroren uiterlijk. Dysport daarentegen staat erom bekend dat het eerder resultaten laat zien met een subtiel of natuurlijk effect.

Botox, Bocouture, Azzalure en Dysport

Op de markt spelen drie grote namen een belangrijke rol: Botox, Dysport en Bocouture. Botox was de eerste botulinetoxine die cosmetisch werd gebruikt, bekend om zijn effectiviteit en langdurige resultaten. Dysport biedt vergelijkbare voordelen, maar met een natuurlijker gevoel en een snellere reactietijd. Bocouture, de nieuwste toevoeging, levert ook effectieve en langdurige resultaten en is vooral geschikt voor wie een minder strakke uitstraling wenst. Het is echter belangrijk op te merken dat de ervaring en techniek van de arts een grote rol spelen in hoe deze behandelingen uitpakken, ongeacht het merk.

Ontdek de kunst van een natuurlijk resultaat bij Kliniek Vinci.

Ontdek een unieke combinatie van esthetiek en expertise. Maak een afspraak en ervaar de harmonie tussen innovatieve behandelingen en artistiek vakmanschap.

Lees meer over onze behandelingen

Hyaluronzuur fillers

Hyaluronzuur fillers

Ontdek alles over hyaluronzuur fillers: werking, voordelen en behandelingen. Krijg een jeugdige uitstraling met fillers.

liquid facelift met fillers

Liquid Facelift

In essentie is een liquid facelift niets anders dan het gebruik van normale fillers, maar dan toegepast op meerdere gebieden tegelijkertijd.

Botox na slapen

Veilig slapen na Botox

Ontdek waarom het veilig is om te slapen na een Botox behandeling bij Vinci. Leer meer over de juiste nazorg voor optimale resultaten.

De populairste Botox merken

De populairste Botox merken

Ontdek welk Botox merk het beste bij jou past in deze uitgebreide vergelijkende gids. Leer over de voordelen, verschillen en beste keuzes voor jouw jeugdige uitstraling in 2024.

Styalage Filler

Stylage filler

Stylage filler is op basis van cross-linked hyaluronzuur en een mannitol gemaakt. Deze combinatie zorgt voor een natuurlijk ogend resultaat.