botox en fillers in leiden door imraan muradin
injectables botox en fillers in leiden door imraan muradin

Leefregels na botox behandeling

Wat zijn de leefregels na botox?

De leefregels na een botox of filler behandeling zijn beperkt. Je kan je dagelijkse werkzaamheden weer hervatten. In grote lijnen geldt voor alle botox behandelingen dezelfde nazorg. Het is verstandig om de eerste 24 uur om niet te gaan sporten, naar de sauna te gaan, alcohol te nuttigen of onder de zonnebank te gaan. Dit omdat deze activiteiten de doorbloeding in het lichaam verhogen waardoor de botox sneller wordt afgebroken door het lichaam.

Daarnaast is het belangrijk om de eerste 4 uur na de behandeling je hoofd recht te houden en geen druk uit te oefenen op het hoofd, dus de eerste 4 uur niet gaan tuinieren, zware dozen tillen of een dutje doen. Botox is een vloeistof en kan zich door teveel beweging verplaatsten. Hierdoor kan de botox onbedoeld in een andere spier terechtkomen. Daarom mag je tot 4 uur na de behandeling niet plat liggen of voorover buigen. Om verplaatsing van de botox te voorkomen mag je de behandelde zone niet masseren, maar je mag wel de behandelde spier proberen aan te spannen, dit zorgt er namelijk voor dat de vloeistof goed wordt opgenomen door het lichaam.

Om de prikgaatjes goed te laten sluiten is het belangrijk om de huid de eerste 2 tot 4 uur schoon te houden. Daarom wordt het afgeraden om gelijk na de behandeling make-up aan te brengen of überhaupt met je vinger aan de insteek openingen te zitten.

Probeer daarnaast schoonheidsbehandelingen zoals massages, scrubs, laserbehandelingen en peelings de eerste 2 weken te vermijden. Een lange vliegreis de eerste dag na de behandeling is ook niet wenselijk.

Leefregels vooraf aan de botox behandeling

Voorafgaand aan de behandeling kan je in principe je dagelijkse bezigheden verrichten. Enige uitzonderingen hierop zijn intensief sporten, naar de zonnebank of sauna gaan en alcohol drinken. Deze activiteiten verhogen namelijk de warmte en doorbloeding in het lichaam. Bovendien verwijdt alcohol de bloedvaten. Hierdoor kan de botox zich verplaatsen naar andere spieren. Dit is niet gewenst.

Gebruik van medicijnen bij botox

Je huid kan wel gevoelig zijn na de behandeling en er kunnen blauwe of beurse plekken ontstaan maar dat is volstrekt normaal en trekt vanzelf weer weg. Om blauwe plekken te voorkomen kan je in overleg met de arts even stoppen met bloed verdunnende medicijnen zoals naproxen, ibuprofen en ascal.

Zwangerschap en botox

Tijdens zwangerschap of borstvoeding is een behandeling helaas niet mogelijk omdat er niet voldoende bekend is over de gevolgen hiervan.

botox migraine hoofdpijn leiden leiderdorp katwijk noordwijk oegstgeest warmond
Gezondheid

Botox tegen migraine

Door bepaalde gebieden te behandelen met botox kunnen de hoofdpijnklachten bij migraine afnemen. Laat u behandelen door ervaren cosmetische artsen.

Lees verder »
Botox voorhoofd voor en na
Botox

Botox voorhoofd

Voorhoofdrimpels kunnen behandeld worden met botox in de voorhoofd Bestaande lijnen worden minder zichtbaar, en nieuwe rimpels voorkomen.

Lees verder »
botox mondhoeken
Botox

Mondhoeken

Hangende mondhoeken kunnen twee oorzaken hebben: te sterke spieren of volume verlies. Respectievelijk kunnen deze behandeld worden met botox en fillers.

Lees verder »
Radiesse huidverbetering leiden leiderdorp katwijk noordwijk oegstgeest warmond
Huidverbetering

Radiesse

Hoe werkt Radiesse? Radiesse is een injecteerbare filler die het volume in het gezicht herstelt en de huid weer steviger maakt. Daarnaast stimuleert het de

Lees verder »
filler neuslippenplooi voor en na foto
Fillers

fillers neuslippenplooi

De neuslippen plooi kan dieper worden naarmate we ouder worden. Door middel van fillers in de neuslippenplooi worden deze minder diep en opvallend.

Lees verder »
Botox

Hoelang werkt Botox?

Hoelang botox werkt is afhankelijk van verschillende factoren. Elk patiënt is anders en elk lichaam reageert anders. Zo hebben mannen vaak krachtigere spieren dan vrouwen.

Lees verder »