botox en fillers in leiden door imraan muradin
injectables botox en fillers in leiden door imraan muradin

Traangoot fillers

Traangoot behandeling met fillers

Bij een traangoot behandeling worden fillers geplaatst in de traangoten. De traangoten bevinden zich aan de binnenzijde van de onderste oogleden. Naarmate we ouder worden, veranderen de traangoten: het gebied wordt donkerder, dieper en er ontstaan wallen. Diepe traangoten kunnen ook aangeboren zijn, waardoor de traangoten al vanaf jonge leeftijd diep liggen.⁣ Weinig slaap, een stressvolle en ongezonde levensstijl zorgen ervoor dat de traangoten hun volume verliezen. Gelukkig is dit vaak niet permanent.

Diepe en donkere kringen om de ogen maken dat uw ogen er ingevallen uitzien. Dit geeft op zijn beurt een indruk van uitputting en vermoeidheid – zelfs als u zich niet vermoeid voelt. Dit is vaak de reden voor veel mensen om voor een traangootbehandeling te kiezen.⁣ ⁣

Hoe behandel je de traangoten met fillers?

De behandeling bestaat uit het plaatsen van fillers. Door volume te creëren in de traangoten zien de ogen er minder ingevallen uit. Ook helpt het een deel van de schaduw te verminderen, waardoor het gebied er minder donker uitziet. Fillers bestaan uit hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een natuurlijke stofje wat bij iedereen aanwezig is in de huid en het bindweefsel. Hyaluronzuur kan 1000x zijn eigen gewicht in water vasthouden. Dit is ook hetgeen wat voor volume zorgt. 

De filler wordt vanuit de zijkant met een canule (stompe naald) geïnjecteerd in de traangoot. Hierdoor zal het gebied gelift worden en de traangoot ondersteunen. Als resultaat zal het gebied onder de ogen er gladder en stralender uitziet, waardoor het er meteen frisser uitziet.⁣

Zijn traangoot fillers gevaarlijk?

Alhoewel de gedachte eng lijkt met een naald in de buurt van de ogen, is het relatief een ongevaarlijke ingreep. Bij Vinci maken we voor de traangoot behandeling geen gebruik van naalden maar canules. Een canule heeft in tegenstelling tot een naald geen scherp punt. Hierdoor is het vrijwel onmogelijk om structuren zoals bloedvaten of zenuwen te beschadigen.

Na de traangoot behandeling kan er zwelling optreden de eerste dagen na de behandeling. Dit komt door de combinatie van irritatie van de behandeling en de aanwezigheid van fillers. Fillers trekken graag water aan en houden deze vast. Hierdoor blijft de zwelling iets langer dan normaal.

Wat te doen bij zwelling na een traangoot behandeling?

Zwelling na een traangoot behandeling komt vaker voor bij mensen die normaliter ook vocht vasthouden rondom de ogen, meestal in de ochtenden. Hierbij helpt het om de traangoten goed te blijven masseren de eerste periode na een behandeling (eerste 1-2 weken) en daarnaast zoveel mogelijk te koelen met bijvoorbeeld een icepack of een koude washandje. Fillers in de traangoten hebben ongeveer een maand nodig om zich volledig te integreren in het weefsel.

Hoeveel kosten traangoot fillers?

Een filler behandeling gaat per milliliter (ML), met 1 ML is er al een mooi resultaat zichtbaar. Zie hier onze filler prijzen.

imraan muradin
Botox

Wat is een botox touch-up

Een botox touch-up / top-up is een controleafspraak om nog iets extra botox te injecteren. Om restbeweging tegen te gaan. Bij ons kan dit 2-4 weken na de botox behandeling en is kosteloos.

Lees verder »
Profhilo huidverbetering leiden leiderdorp katwijk noordwijk oegstgeest warmond
Huidverbetering

Profhilo leiden

Profhilo bevat hyaluronzuur. Hyaluronzuur zorgt ervoor dat de huid goed gehydrateerd blijft. Dit maakt uw huid weer steviger en soepel.

Lees verder »
filler neuslippenplooi voor en na foto
Fillers

fillers neuslippenplooi

De neuslippen plooi kan dieper worden naarmate we ouder worden. Door middel van fillers in de neuslippenplooi worden deze minder diep en opvallend.

Lees verder »
voorbeeld baby botox
Botox

Baby Botox

Baby botox is een subtiele botox behandeling, waarbij de spieren niet volledig stil komen te liggen. Ideaal voor een natuurlijk resultaat.

Lees verder »
botox herhalen
Botox

botox herhalen

Hoevaak moet je botox herhalen? Bij de eerste keer blijft botox ongeveer 3-4 maanden aanhouden. Doe je het vaker dan blijft het tot 4-6 maanden.

Lees verder »
Botox

Hoelang werkt Botox?

Hoelang botox werkt is afhankelijk van verschillende factoren. Elk patiënt is anders en elk lichaam reageert anders. Zo hebben mannen vaak krachtigere spieren dan vrouwen.

Lees verder »
voorbeeld botox frons
Botox

Botox fronsrimpels

De fronsrimpels zijn een grote ergernis, het geeft een boze en geirrirteerde blik. Botox in de fronsrimpels zorgt ervoor dat deze lijnen verminderen.

Lees verder »