Traangootfiller

Heb je het gevoel dat je er altijd moe of ouder uitziet dan je daadwerkelijk bent? Donkere kringen en wallen onder de ogen kunnen je hele gezicht een vermoeide uitstraling geven, en ze zijn vaak lastig te camoufleren met make-up. Bij Kliniek Vinci in Leiden begrijpen we hoe belangrijk het is om je zowel van binnen als van buiten goed te voelen. Daarom bieden we traangootfillers aan, een eenvoudige en effectieve behandeling die direct resultaat oplevert.

In dit blogartikel vertellen we je alles wat je moet weten over traangootfillers: van wat het precies is, tot hoe de behandeling werkt en wat je kunt verwachten qua resultaten. Lees verder om te ontdekken hoe deze behandeling je kan helpen om af te komen van je vermoeide blik. 

Prijs:
vanaf 299,-

Duur:
15 min

Optimaal:
2-4 wk

Effect:
8-12 mnd

Wat is een diepe traangoot?

Naarmate we ouder worden, vermindert de hoeveelheid vet en collageen onder de ogen, wat resulteert in een vermoeide uitstraling. Deze veranderingen kunnen leiden tot donkere kringen, wallen en een vermoeide uitstraling. Daarnaast kunnen factoren zoals erfelijkheid, levensstijl en stress ook bijdragen aan de vorming van diepe traangooten. Gelukkig bieden traangootfillers een effectieve oplossing door het verloren volume op te vullen en je weer een frisse uitstraling te geven

Waarom een traangoot filler behandeling

Behandeling     Resultaten     Prijzen     Nazorg

Waarom een traangoot filler behandeling?

Als je te maken hebt met een vermoeide uitstraling in je gezicht, zijn diepe traangoten mogelijk de oorzaak. Het gebied onder je ogen kan namelijk te weinig volume bevatten, waardoor je een vermoeide blik krijgt. Met make-up lukt het nog om de donkere kringen te verbergen, maar de diepte blijft zichtbaar. Deze diepte kan te maken hebben een ongezonde lifestyle zoals voeding of verminderde slaap, maar kan ook erfelijk zijn en heb je het eigenlijk als sinds kleins af aan.  

Een interessante bijkomstigheid van het gebruik van traangoot fillers is dat de huid daarbij strakker wordt getrokken. Door het toevoegen van volume worden niet alleen de traangoten minder diep, maar wordt de huid onder de ogen ook gladder, waardoor rimpels verminderen.

Laat je informeren over de mogelijkheden van een traangootfiller en ontdek hoe deze behandeling jou kan helpen om weer stralend voor de dag te komen.

Waarom een traangoot filler behandeling

Oorzaken van een diepe traangoot ​

Erfelijkheid speelt vaak een rol, aangezien genetische factoren de structuur van het onderhuidse weefsel bepalen. Ook leeftijd en huidveroudering dragen bij doordat het volume en de elasticiteit van de huid afnemen. Andere mogelijke oorzaken zijn slaaptekort, stress, slechte voeding en een ongezonde levensstijl, die kunnen leiden tot vochtophoping en zwelling onder de ogen. 

Levensstijlkeuzes zoals slechte voeding, te weinig slaap en overmatige blootstelling aan de zon kunnen bijdragen aan een verlies van volume en elasticiteit in het gezicht, inclusief de zone rond de ogen. Ook stress, die het cortisolniveau in het lichaam verhoogt, kan negatieve invloed hebben op de huid en de verschijning van donkere kringen en verdiepte traangoten verergeren. Zelfs zaken als te veel schermtijd en het veelvuldig wrijven van de ogen kunnen hun tol eisen.

Het is belangrijk om advies in te winnen bij een ervaren specialist om de beste aanpak te bepalen op basis van jouw specifieke situatie.

Voor en na een traangoot filler behandeling

voor en na foto van traangootfillers

Hoe werkt een traangoot filler behandeling?​

De arts zal de te behandelen gebieden eerst grondig desinfecteren. Vervolgens zal de arts beginnen met het injecteren van de filler in de traangoot. Dit gebeurt meestal met behulp van een canule. Een canule is een stompe naald zonder een punt. Hierdoor kan de canule tussen de weefsellagen door glijden zonder veel schade aan te richten. De grootste voordeel hiervan is dat het vrijwel geen pijn doet en de kans op blauwe plekken minimaal is. Voordat de canule gebruikt kan worden, wordt er eerst een kleine gaatje gemaakt met een scherp naald. Deze gaat slechts een millimeter de huid in. Hierna zal de arts nauwkeurig de fillers plaatsen met de canule tot het gewenste volume en de gewenste correctie bereikt is. De hoeveelheid filler die wordt gebruikt, varieert afhankelijk van de individuele behoeften van de patiënt. De hele procedure duurt meestal niet langer dan 10 minuten. 

Na de behandeling kan er wat lichte roodheid, zwelling en mogelijk blauwe plekken optreden. Het resultaat van de traangoot fillerbehandeling is meestal direct zichtbaar. Je zult een vermindering van de opvallende traangoot opmerken, waardoor een meer jeugdige en verfriste uitstraling ontstaat.

Hoe werkt een traangoot filler behandeling

Hoe weet ik of traangootfillers geschikt zijn voor mij?

Als u last heeft van donkere kringen, wallen of een ‘holle’ uitstraling onder de ogen die niet verbetert met slaap of huidverzorging, dan kunt u een goede kandidaat zijn voor traangootfillers. Een consultatie bij Kliniek Vinci zal u helpen te bepalen of deze behandeling voor u geschikt is.

Wat zijn de risico’s van traangootfillers?

Zoals bij elke medische procedure zijn er enkele risico’s verbonden aan het gebruik van fillers. Dan gaat het vaak over blauwe plekjes en lichte aanhoudende zwelling. Deze trekken vanzelf weg na 1-2 weken. Bij Kliniek Vinci bespreken we uitgebreid alle mogelijke risico’s en hoe deze te minimaliseren.

Hoe lang duurt de behandeling en heb ik hersteltijd nodig?

De behandeling zelf duurt doorgaans 10-15 minuten. Hoewel er geen uitgebreide hersteltijd nodig is, kan er wat lichte zwelling of blauwe plekken zijn. Veel mensen gaan meteen weer terug naar hun normale activiteiten.

Wat gebeurt er als ik niet tevreden ben met de resultaten?

In het zeldzame geval dat u niet tevreden bent met de resultaten, kunnen traangootfillers meestal worden opgelost met een enzymoplossing die de filler meteen oplossen. Dit maakt de behandeling grotendeels omkeerbaar.

Hoeveel kost een traangootfiller behandeling?

De kosten voor traangootfillers kunnen variëren afhankelijk van uw specifieke behoeften en de hoeveelheid filler die wordt gebruikt. Doorgaans is 1 ML voldoende. Tijdens een consultatie bij Kliniek Vinci zullen we een persoonlijke behandelingsplan opstellen, inclusief een duidelijk overzicht van de kosten.