botox en fillers in leiden door imraan muradin
injectables botox en fillers in leiden door imraan muradin

Baby Botox

Wat is Baby Botox?

Baby botox is een halve hoeveelheid botox per zone. De hoeveelheid botox wordt uitgedrukt in units. Een unit is een bepaalde hoeveelheid van de stof botuline toxine. Botuline toxine is de werkzame stof van botox en zorgt ervoor dat de spieren niet meer kunnen samentrekken. Dus bij een baby botox zullen de spieren niet volledig stil te komen staan, maar blijft er nog wel enige beweging. Dit geeft een natuurlijke effect.

Waarom Baby Botox?

Baby botox is ideaal voor mensen die hun expressie willen behouden. Een mindere hoeveelheid botox zorg ervoor dat een deel van de spier nog blijft werken. Echter zijn de spieren afgezwakt, waardoor ze de bovenliggende huid niet in een plooi kunnen trekken. Baby botox zorgt ervoor dat het niet opvalt dat de spieren behandeld zijn met botox.

Daarnaast is baby botox ideaal om rimpels te voorkomen. Rimpels worden onder andere veroorzaakt door overactieve spieren. Door met botox een gedeelte af te zwakken kunnen deze spier zich niet verder ontwikkelen. Hierdoor worden rimpels voorkomen.

Verschil tussen baby botox en normale botox behandeling?

Zoals hierboven beschreven zorg baby botox ervoor dat je de spieren nog wel iets kan bewegen. Hieronder twee voorbeelden eerst een voorbeeld van een normale botox behandeling van de frons – daar zie je dat de fronsspieren totaal niet meer bewegen. Bij de tweede foto zie je dat de fronsspieren nog wel iets kunnen bewegen.

voorbeeld botox frons
voorbeeld baby botox

Hoe werkt een behandeling met Baby Botox?

Een behandeling met baby botox is eigenlijk hetzelfde als een normale botox behandeling. Het aantal injecties is gelijk als bij een normale zone botox. Echter wordt er bij een baby botox minder hoeveelheid vloeistof geïnjecteerd. Dit zorg ervoor dat de spieren niet compleet bewegingsloos zijn daarnaast is baby botox na 2 maanden ongeveer uitgewerkt. In tegenstelling tot normale botox behandeling, welke 3-4 maanden aanhoudt.

Hoelang werkt Baby Botox?

De werking van baby botox verschilt per persoon. Gemiddeld genomen blijft het effect van baby botox ongeveer tussen de 2 en 3 maanden. In tegenstelling tot een volledige zone botox, waarbij het effect ongeveer 3 tot 6 maanden zichtbaar blijft. De reden dat baby botox korter werkt is omdat het lichaam sneller de mindere hoeveelheid botuline toxine kan afbreken.

Wat kost een Baby Botox?

Bekijk hier onze botox prijzen. Wilt u een afspraak inplannen, dat kan gemakkelijk online.

botox overmatig zweten hyperhidrosis
Botox

Overmatig zweten

Overmatig zweten, ook wel hyperhidrosis genoemd kan zeer storend zijn. Botox kan een uitkomst bieden hiervoor in gebieden zoals de oksels, handen en voeten.

Lees verder »
imraan muradin
Botox

Wat is een botox touch-up

Een botox touch-up / top-up is een controleafspraak om nog iets extra botox te injecteren. Om restbeweging tegen te gaan. Bij ons kan dit 2-4 weken na de botox behandeling en is kosteloos.

Lees verder »
traangoot behandeling met fillers in Leiden Den Haag Amsterdam
Fillers

Traangoot fillers

Diepe traangoten zorgen voor een permanente vermoeide blik. Met traangoot fillers is het mogelijk om de traangoten weer op te vullen. Voor een frisse blik!

Lees verder »
Natuurlijke lipfillers
Fillers

Lipfillers Leiden

Lipfillers in Leiden. Voor mooie volle lippen is het genoeg om met 1 ML te beginnen. Voor een subtiel effect volstaat 0.5 ML.

Lees verder »
wenkbrauw lift met botox voorbeeld
Botox

Wenkbrauwlift

De wenkbrauwlift met botox zorgt ervoor dat de wenkbrauwen iets hoger gaan staan. Dit geeft weer een frissen en open blik.

Lees verder »
Profhilo huidverbetering leiden leiderdorp katwijk noordwijk oegstgeest warmond
Huidverbetering

Profhilo leiden

Profhilo bevat hyaluronzuur. Hyaluronzuur zorgt ervoor dat de huid goed gehydrateerd blijft. Dit maakt uw huid weer steviger en soepel.

Lees verder »
voorbeeld botox frons
Botox

Botox fronsrimpels

De fronsrimpels zijn een grote ergernis, het geeft een boze en geirrirteerde blik. Botox in de fronsrimpels zorgt ervoor dat deze lijnen verminderen.

Lees verder »