botox en fillers in leiden door imraan muradin
injectables botox en fillers in leiden door imraan muradin

Baby Botox

Wat is Baby Botox?

Baby botox is een halve hoeveelheid botox per zone. De hoeveelheid botox wordt uitgedrukt in units. Een unit is een bepaalde hoeveelheid van de stof botuline toxine. Botuline toxine is de werkzame stof van botox en zorgt ervoor dat de spieren niet meer kunnen samentrekken. Dus bij een baby botox zullen de spieren niet volledig stil te komen staan, maar blijft er nog wel enige beweging. Dit geeft een natuurlijke effect.

Waarom Baby Botox?

Baby botox is ideaal voor mensen die hun expressie willen behouden. Een mindere hoeveelheid botox zorg ervoor dat een deel van de spier nog blijft werken. Echter zijn de spieren afgezwakt, waardoor ze de bovenliggende huid niet in een plooi kunnen trekken. Baby botox zorgt ervoor dat het niet opvalt dat de spieren behandeld zijn met botox.

Daarnaast is baby botox ideaal om rimpels te voorkomen. Rimpels worden onder andere veroorzaakt door overactieve spieren. Door met botox een gedeelte af te zwakken kunnen deze spier zich niet verder ontwikkelen. Hierdoor worden rimpels voorkomen.

Verschil tussen baby botox en normale botox behandeling?

Zoals hierboven beschreven zorg baby botox ervoor dat je de spieren nog wel iets kan bewegen. Hieronder twee voorbeelden eerst een voorbeeld van een normale botox behandeling van de frons – daar zie je dat de fronsspieren totaal niet meer bewegen. Bij de tweede foto zie je dat de fronsspieren nog wel iets kunnen bewegen.

voorbeeld botox frons
voorbeeld baby botox

Hoe werkt een behandeling met Baby Botox?

Een behandeling met baby botox is eigenlijk hetzelfde als een normale botox behandeling. Het aantal injecties is gelijk als bij een normale zone botox. Echter wordt er bij een baby botox minder hoeveelheid vloeistof geïnjecteerd. Dit zorg ervoor dat de spieren niet compleet bewegingsloos zijn daarnaast is baby botox na 2 maanden ongeveer uitgewerkt. In tegenstelling tot normale botox behandeling, welke 3-4 maanden aanhoudt.

Hoelang werkt Baby Botox?

De werking van baby botox verschilt per persoon. Gemiddeld genomen blijft het effect van baby botox ongeveer tussen de 2 en 3 maanden. In tegenstelling tot een volledige zone botox, waarbij het effect ongeveer 3 tot 6 maanden zichtbaar blijft. De reden dat baby botox korter werkt is omdat het lichaam sneller de mindere hoeveelheid botuline toxine kan afbreken.

Wat kost een Baby Botox?

Bekijk hier onze botox prijzen. Wilt u een afspraak inplannen, dat kan gemakkelijk online.

voorbeeld baby botox
Botox

Baby Botox

Baby botox is een subtiele botox behandeling, waarbij de spieren niet volledig stil komen te liggen. Ideaal voor een natuurlijk resultaat.

Lees verder »
voorbeeld botox kraaienpootjes
Botox

Botox kraaienpootjes

Kraaienpootjes zijn de lijnen die ontstaan naast de ogen tijdens het lachen. Door een botox kraaienpootjes behandeling worden deze rimpels minder zichtbaar.

Lees verder »
gummysmile voor en na
Botox

Gummysmile

Een gummysmile is een lach waarbij er veel tandvlees zichtbaar is. Met enkele botox injecties is het mogelijk om dit te verhelpen.

Lees verder »
botox kin
Botox

Kin

Putjes in de kin kunnen behandeld worden met botox. Met enkele prikken in de spieren worden de putjes en plooien minder opvallend.

Lees verder »
botox mondhoeken
Botox

Mondhoeken

Hangende mondhoeken kunnen twee oorzaken hebben: te sterke spieren of volume verlies. Respectievelijk kunnen deze behandeld worden met botox en fillers.

Lees verder »